Marija Sarapova átgázolt Ana Ivanovicson, és csoportelső lett

Vágólapra másolva!
2007.11.09. 19:55
Betegség miatt a második szettben feladta mérkőzését a világranglista harmadik helyén álló Jelena Jankovics a három millió dollár összdíjazású Madridban zajló WTA-világbajnokságon Marion Bartoli ellen. A francia az első szettet 6:1-re nyerte, míg a másodikban 1:0-ra vezetett, amikor ellenfele jelezte, részéről itt befejezettnek nyilvánítja az összecsapást, egyben a tornát is. Marija Sarapova két sima játszmában verte Ana Ivanovicsot, így az orosz szépség végzett az élen a Vörös csoportban.
Ana Ivanovics (balra) a várakozáson alul teljesített, Marija Sarapova nem kegyelmezett
Reuters
Ana Ivanovics (balra) a várakozáson alul teljesített, Marija Sarapova nem kegyelmezett
Ana Ivanovics (balra) a várakozáson alul teljesített, Marija Sarapova nem kegyelmezett
Reuters
Ana Ivanovics (balra) a várakozáson alul teljesített, Marija Sarapova nem kegyelmezett

Nagyszerűen kezdett Marija Sarapova a harmadik meccsén a Vörös csoportban, hiszen a másik veretlen Ana Ivanovics adogatását rögtön az első játékban elvette, majd hozta a sajátját, és így nagyon hamar előnybe is került.

A húsz éves szerb klasszison látszott, hogy nagyon váratlanul érte ez, és mindössze egyetlen gémet tudott megnyerni az első szettben, így az orosz kiválóság ezt a felvonást könnyedén húzta be.

A továbbiakban sem sikerült kikerülnie e gödörből Ivanovicsnak, és Sarapova továbbra is fantasztikusan teniszezett, így azt a játszmát is könnyedén nyerte – 6:2-re, és ennek köszönhetően megnyerte a meccset és az első helyen végzett a csoportban.

A Serena Williams helyett szereplő Marion Bartoli rosszul kezdte a szereplését a Madridban, hiszen csütörtökön két nagyon sima szettben, 6:0, 6:0-ra kikapott a világelső Justine Henintől. A francia versenyző így nem túl bíztató előjelekkel várhatta a Jelena Jankovics elleni összecsapást.

Ennek ellenére Bartoli rácáfolt a papírformára, megnyerte saját szerváit, majd rögtön elvette a szerb klasszis adogatásait is. Ekkor Jankovics még összeszedte magát, és visszavette a brékelőnyt, amivel 2:1-re szépített.

A folytatásban azonban semmi esélye nem volt a világranglista harmadik helyezettjének. Előbb Bartoli brékelt újra, majd hozta saját adogatásait, és így már tetemesre nőtt az előnye.

A francia nagy kedvvel játszott, míg Jankovics csupán árnyéka volt önmagának, így nem is volt már akkora meglepetés, hogy az első szett 6:1-es Bartoli-sikerrel ért véget.

A második játszma elején fény derült arra, hogy miért nem ment Jankovicsnak a játék ezen a délutánon, ugyanis a szerb klasszis 1:0-s hátrányban volt, amikor betegség miatt visszalépett a mérkőzéstől, így három vereséggel fejezte be a WTA-világbajnokságot.

„Már napok óta egy vírusos megfázással küszködök – nyilatkozta a mérkőzés után a szerb. – Nagyon komoly problémáim vannak a légzésemmel, csak szenvedtem a pályán, és nem tudtam a saját játékomat játszani.”

Daniela Hantuchova egy szoros és egy sima játszmában verte a Sztvetlana Kuznyecovát a Vörös csoportban. A szlovák klasszis az első szettet csak a rövidítésben nyerte meg, a másodikban viszont 6:0-ra diadalmaskodott.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, MADRID

SÁRGA CSOPORT
Bartoli (francia) Jankovics (szerb) 6:1, 1:0-nál Jankovics feladta



VÖRÖSCSOPORT
Sarapova (orosz) Ivanovics (szerb) 6:1, 6:2
Hantuchova (szlovák) Kuznyecova (orosz) 7:6, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik