Könnyed szöuli bemutatkozás, Szávay Ágnes 70 perc alatt győzött

Vágólapra másolva!
2007.09.25. 09:54
A világranglista 20. helyén álló, másodikként kiemelt Szávay Ágnes 70 perc alatt legyőzte a szabadkártyával induló Li Re Ját a 145 ezer dollár összdíjazású szöuli tenisztorna nyitó fordulójában. A magyar tinédzser a nyolcaddöntőben az orosz Galina Voszkobojevával találkozik.
Szávay Ágnes magabiztosan nyert
Reuters
Szávay Ágnes magabiztosan nyert
Szávay Ágnes magabiztosan nyert
Reuters
Szávay Ágnes magabiztosan nyert

A pazar és világszenzációt jelentő pekingi tornagyőzelem után sem pihenhetett sokat a Vasas soltvadkerti klasszisa, hiszen a sportág egyik „jellegzetességeként” már újabb helyszínen kell bizonyítania. A szöuli verseny összdíjazásának megfelelően a mezőny nem olyan erős, mint a kínai fővárosban, de egy kiváló teniszezőnek egy ilyen eseményen is bizonyítania kell, hiszen a résztvevőknek óriási eredmény jelentene egy váratlan siker.

A világranglista 20. helyén álló Szávay kevesebb, mint kép nappal a Jelena Jankovics ellen aratott bámulatos győzelme után a szinte teljesen ismeretlen, szabadkártyával induló hazai Li Re Jával (273.) találkozott a Hansol Open első fordulójában, természetesen egyértelmű esélyesként. A 20. születésnapját szeptember 14-én ünnepelte a dél-koreai teniszező és élete legnagyobb sikere lett volna az esetleges mai siker. Li a múlt héten került karrierje legjobb helyére a rangsorban.

A Hansol Open első fordulójának nyitó játszmája rendkívül simán alakult, a jóval pontosabban játszó Szávay gyorsan 4:0-ra elhúzott, innen pedig kétség sem férhetett ahhoz, hogy 1-0-s vezetésre tesz szert. A folytatás, a második szett már szorosabban alakult, 3:3-ig együtt haladt a két játékos, igaz Li már 3_1-re is vezetett.

A következő gémben azonban az első számú magyar teniszező brékelt, úgy tűnt, végképp meg akarja törni a hazai körülmények között szereplő rivális ellenállását. A folytatás már nem is hozott fordulat, Szávay először megnyerte saját adogatójátékát, majd ötödik meccslabdáját ki is használta.

A magyar sztár a következő körben Galina Voszkobojevával (134.) csatázik. A 22 éves orosz teniszező tavaly augusztus 28-án még a világranglista 84. helyén állt, és Li Re Jához hasonlóan még sohasem nyert egyesben és párosban WTA-tornát. Négyszer szerepelt Grand Slam-torna főtábláján, de csak tavaly, a melbourne-i Australian Openen nyert egy találkozót.

Szávay Ágnes és Galina Voszkobojeva még sohasem találkozott nemzetközi tornán.

HANSOL OPEN (SZÖUL), 145 EZER DOLLÁR

EGYES, 1. FORDULÓ
Szávay Ágnes (magyar, 2. kiemelt) Li Re Ja (dél-koreai) 6:2, 6:3

A PEKINGI DÖNTŐRŐL KÉSZÜLT VIDEO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik