Szávay 17 órától az Armstrong Stadionban játszik a negyeddöntőért

Vágólapra másolva!
2007.09.03. 10:37
Magyar idő szerint hétfőn 17 órától következik Szávay Ágnes eddigi pályafutásának talán legfontosabb mérkőzése: a világranglista 50. helyén álló Julija Vakulenko ellen juthat a legjobb nyolc közé egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A két játékos még egyszer sem jutott egyéni Grand Slam versenyen a legjobb nyolc közé. A találkozót a második számú New York-i pályának számító Louis Armstrong Stadionban játsszák.
17 órától szurkolhatunk Szávay Ágnesnek
Reuters
17 órától szurkolhatunk Szávay Ágnesnek
17 órától szurkolhatunk Szávay Ágnesnek
Reuters
17 órától szurkolhatunk Szávay Ágnesnek

Szávay párosban a cseh Vladimira Uhlirova oldalán már tagja a negyeddöntőnek, óriási bravúr lenne, ha ezt egyesben is megismételné. Az eddigi New York-i teljesítménye alapján erre reális esély mutatkozik, de az is tény, hogy Vakulenko sem érdemtelenül jutott a tizenhat közé, nehéz találkozóra van kilátás.

A magyar teniszsport első számú versenyzőjének New York-i eredménysorát már mindenki kívülről tudhatja, így most elsősorban az ukrán rivális szereplésére érdemes kitérni.

A jaltai születésű, 24 éves ukrán teniszező már 2003-ban főtáblás volt a US Openen, bejutott a 2. fordulóba, ezt egy év múlva megismételte. Azután 2007-ig nem is szerepeltd a 128-as elitmezőnyben, így az idei teljesítménye számít pályafutása legjobbjának.

Julija Vakulenko 50. helyen áll a világranglistán
Reuters
Julija Vakulenko 50. helyen áll a világranglistán

Julija Vakulenko még egyszer sem nyert WTA-tornát, vagyis ebben a tekintetben elmarad Szávaytól. Sőt, a világranglistán „csak” a 33. helyig jutott (idén május 28-án), vagyis itt is jobban áll a magyar tinédzser, akit a US Open előtt 31-ként jegyeztek.

A rutinos ukrán játékos párosban a lett Liga Dekmeijere oldalán indult New Yorkban és a nyitó körben 6:2, 6:4-es vereséget szenvedett a Szávay, Ulihrova kettőstől.

Julija Vakulenko egyesben az első körben azzal a Daniela Hantuchovával találkozott, akit Szávay magabiztosan győzött le New Havenben. Az ukrán teniszező három szettben lépett tovább, majd simán elbúcsúztatta a horvát Jelena Kostanic Tosicot és a férfi szurkolók egyik legnagyobb kedvencét, az orosz Marija Kirilenkót.

De ne féltsük Szávay Ágnest, aki szombaton bátor és jó játékkal nyert Nadja Petrova ellen. Remélhetőleg ma újabb szép sikerrel „ajándékozza meg” önmagát és szurkolóit. Ha nyer, akkor megismétli Mandula Petra 2001-es sikerét. A már visszavonult klasszis hat évvel ezelőtt negyeddöntős volt a Roland Garroson, azóta várunk magyar játékos hasonló sikerére Grand Slam-versenyen.

„Az egyik edzőm azt mondja : "aki nem mer nagyot álmodni, az soha nem is érhet el nagy dolgokat"! Álmodjatok ti is nagyokat és akkor ki tudja? Talán egyszer NEKÜNK együtt sikerülhet...............” –“ írta” Szávay Ágnes saját internetes honlapján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik