Feczesin Róbert: Bresciában, remélem, nem fognak leszidni a gólomért

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 09:41
Feczesin Róbert abban bízik, nem fogják leszidni klubcsapatánál, a Brescia Calciónál, amiért a szerda esti magyar-olasz barátságos mérkőzésen csereként beállva gólt merészelt lőni a squadra azzurának. Hajnal Tamás a jövőbe tekint, mindennél fontosabbnak tartja, hogy a válogatott végre a tétmérkőzéseken is bizonyítson. Dzsudzsák Balázs a csapattal és saját produkciójával is elégedett a négyszeres világbajnok, vb-címvédő sztárcsapat legyőzése után.
Tegnap volt miért örülnie a magyar csapatnak
Tegnap volt miért örülnie a magyar csapatnak
Tegnap volt miért örülnie a magyar csapatnak
Tegnap volt miért örülnie a magyar csapatnak

”Az esélytelenek nyugalmával fogadtuk a világbajnokot, ezáltal felszabadultan, lelki teher nélkül játszhattunk. Nagyon boldog vagyok, de hangsúlyozom, ezt a sikert nem szabad túlértékelni. Szeptember 8-án jönnek a bosnyákok, az egy teljesen más mérkőzés lesz, a két találkozót még csak véletlenül sem szabad egy lapon említeni. Tétmérkőzésen kell bizonyítanunk, nincs mese, győzni kell” – mondta a lefújás után Hajnal Tamás a Nemzeti Sport Online-nak. A Kalsruher SC középpályása még az első félidő hajrájában meghúzódott, rakoncátlankodó combizma miatt pedig az 59. percben le kellett cserélni.

Feczesein Róbert számára különösen emlékezetes maradhat 2007. augusztus 22-e: Priskin Tamás helyére a 73. percben beálló bresciai támadó első labdaérintésével rögtön bevette a squadra azzurra kapuját. A 21 esztendős csatár Lothar Matthäus kapitánysága alatt kétszer ugyan már címeres mezbe bújhatott, az olaszok ellen azonban hosszú szünet után kapott újra lehetőséget.

VIDEÓ – A MAGYARORSZÁG – OLASZORSZÁG (3-1) MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


MATERAZZI SÚLYOS SÉRÜLÉSE

Súlyos sérülést szenvedett a magyarok elleni barátságos mérkőzésen Marco Materazzi, az olasz válogatott védője. Az Internazionale 34 éves klasszisa az első félidő végén csak hosszas ápolás után tudott lebicegni a pályáról. Az orvosi vizsgálat után kiderült: combizomszakadást szenvedett. "Sajnos komoly a baj, nemcsak napokról van szó" - mondta Andrea Ferretti, az olaszok orvosa. Materazzi várhatóan karácsonyig harcképtelen lesz.
”Gera Zoli önzetlenül középre passzolt, mivel a megfelelő ütemben érkeztem, már nem volt nehéz dolgom. Egy profi futballistának tíz ilyen helyzetből tizet értékesítenie kell, nagyon örülök, hogy sikerült belőnöm – mondta fülig érő szájjal Feczesin Róbert. – A góltól eltekintve is jól ment a játék, nagyszerű volt a csapat, és a saját teljesítményemmel is elégedett vagyok. Ennek gondolom Bresciában is híre megy, az edzőm talán nem fog leszidni azért, hogy gólt lőttem az olasz válogatottnak.”

A háromszoros magyar bajnok DVSC középpályása, Dzsudzsák Balázs – a kezdőcsapat tagjaként 82 percet töltött a pályán - rendkívül agilisan, óriási elánnal futballozott, s ami ennél is fontosabb rendkívül hatékonyan tüsténkedett a bal szélen.

”Őszintén szólva legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy 3-1-re legyőzzük az olaszokat. Fel voltunk pörögve, oldottan játszottunk, kitett magáért a csapat. Ami engem illet, jól ment a játék, sok támadást vezettünk a balszélen, főleg az első félidőben. Ezen a poszton úgy érzem hasznos tagja lehettem a válogatottnak” – jegyezte meg Dzsudzsák, akit a hajrában Halmosi Péter váltott.

Ugyan nem egy tétmérkőzésen, hanem egy barátságos találkozón jött ki végre a lépés egy nagynevű rivális ellen a mieinknek, de a világbajnoki címvédő legyőzése így is figyelemreméltó, nagyszerű eredmény. Negyvenkét évnyi böjt ide, vagy oda, megérte a várakozást: az olaszok ismét fejet hajtottak a magyarok előtt. Ebből a sikerből lehet, sőt kötelező erőt meríteni a két évtizede vergődő magyar futballnak.

GYÖNGYÖSI BALÁZS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik