Bajnokokat veszített a mezőny

KAMLER JÁNOS, L PAP ISTVÁNKAMLER JÁNOS, L PAP ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.08.29. 22:56
Címkék
El sem kezdődött az idény utolsó Grand Slam-tornája, máris elveszített a mezőny egy korábbi US Open-bajnokot - majd a nap folyamán további két Grand Slam-győztest. Marat Szafin térdsérülése miatt visszalépett, a tavalyi Roland Garroson diadalmaskodó Gaston Gaudiót, valamint a női címvédő Szvetlana Kuznyecovát pedig legyőzték.
Tulajdonképpen tragédia, hogy egy ereje teljében lévő, szupertehetséges, a világ teniszében meghatározó szerepet játszó játékosnak 25 éves korára kis túlzással nincs egyetlen olyan testrésze sem, amely ne sérült volna meg az évek során, de úgy fest, Marat Szafinnak meg kell barátkoznia a gondolattal: túlságosan sérülékeny. Az US Open 2000-es, illetve az Australian Open idei bajnoka kénytelen volt visszalépni a verseny előtt, mert a nyáron megműtött bal térde sehogy sem "akar" rendbe jönni, kockáztatni meg bűn volna.

"Marat nagyon várta az US Opent, hiszen ez az egyik kedvenc tornája, de a térde sajnos megakadályozta őt az indulásban. Természetesen csalódott, ugyanakkor pontosan tudja, ez a legjobb megoldás, amit választhatott" - áll a Szafin visszalépéséről kiadott közleményben. Nem tudni, Szafin mennyire "sáros" a történtekben, az azonban biztos, hogy két héttel ezelőtt visszatért a teniszpályára, holott orvosai óva intették őt ettől, mondván: még legalább három-négy hetet pihentetnie kellene a bal térdét; az orosz klasszis helyét a német Björn Phau foglalta el a főtáblán szerencsés vesztesként.

Az Australian Open-gyôztes Marat Szafin térdsérülése nem jött rendbe, így az US Open öt évvel ezelôtti bajnoka visszalépett az idei viadaltól
Az Australian Open-gyôztes Marat Szafin térdsérülése nem jött rendbe, így az US Open öt évvel ezelôtti bajnoka visszalépett az idei viadaltól
Az Australian Open-gyôztes Marat Szafin térdsérülése nem jött rendbe, így az US Open öt évvel ezelôtti bajnoka visszalépett az idei viadaltól
Magyar idő szerint hétfő délután ötkor aztán elkezdődött az idei US Open, és még este nyolc előtt kiesett a kilencedik helyen kiemelt Gaston Gaudio, a Roland Garros tavalyi bajnoka.

Egy szettre sem volt jó Brian Baker ellen, pedig a húszéves amerikai fiú csak a 195. helyen áll a ranglistán, ráadásul eddig egyetlen mérkőzést sem tudott megnyerni a Grand Slam-tornákon. Igaz, csak az US Openen indult, 2003-ban, és tavaly is elakadt az első körben.

Késő este érkezett az újabb meglepetés: kiesett a tavalyi bajnok Kuznyecova! Az US Open történetében ő az első nő, aki címvédőként nem élte túl a nyitó kört.

Kellner nyolcaddöntős

Hétfőn elkezdődtek a szolnoki Raiffeisen GP főtáblás mérkőzései, és az egyesben pályára lépő magyarok közül Kellner Ádám győzni tudott, ő tehát már nyolcaddöntős. Ma további öt játékosunk ragad ütőt: a múlt héten megrendezett kaposvári viadalon bajnoki címet szerző Bardóczky Kornél, valamint Kiss Sebő, Szathmáry Tibor, Kisgyörgy Gergely és Balázs György - utóbbi kettő éppen egymással csap össze. ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik