Serena revánsot vehet

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2002.12.28. 20:26
Címkék
Néhány hét szünet után újra beindul a teniszcirkusz, a hagyományoknak megfelelően Perthben, a Hopman-kupán. Az immár tizenöt éves múltra visszatekintő viadalon  amelyen vegyes csapatok küzdenek meg egymással  mind a női, mind a férfi világelső rajthoz állt, Serena Williams az amerikai, Lleyton Hewitt pedig az ausztrál együttest szeretné sikerre vezetni.
Az A-csoportban Serenáék a toronymagas esélyesek (őket emelték az első helyen), egyedül a belgák okozhatnak nekik fejfájást: Williams és Kim Clijsters csatája különleges csemegét ígér, hiszen ők ketten játszották a világbajnoki döntőt Los Angelesben, ott ráadásul Clijsters nyert. Ebbe a csoportba került az üzbég együttes, miután 2–1-re győzött a paraguayiak elleni selejtezőn.Hétfőtől további öt helyszínen pattog majd a labda. Az urak Adelaide-ben, Chennaiban, valamint Dohában küzdenek meg a pénzdíjakért és az ATP-pontokért, míg a hölgyek Gold Coaston és Aucklandben kedzik meg a fekészülést a január 13-án rajtoló Australian Openre, az új idény első Grand Slam-tornájára. A 140 ezer dollár összdíjazású aucklandi viadalnak magyar résztvevői is vannak: Gubacsi Zsófia és Marosi-Aracama Katalin nekivágott a selejtezőnek. 15. Hopman-kupa, Perth
Selejtező: Üzbegisztán–Paraguay 2–1 (Tyuljaganova–Neffa-De Los Ríos 4:6, 2:6; Ogorodov–R. Delgado 7:5, 6:2; Tyuljaganova, Ogorodov–Neffa-De Los Ríos, R. Delgado 6:4, 7:6)
A-csoport: Egyesült Államok (S. Williams, J. Blake), Belgium (K. Clijsters, Malisse), Spanyolország (Ruano-Pascual, Robredo), Üzbegisztán (Tyuljaganova, Ogorodov)
B-csoport: Ausztrália (Molik, Hewitt), Csehország (Bedanová, Novák), Szlovákia (Hantuchová, Hrbaty), Olaszország (Farina-Elia, Sanguinetti)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik