Évadzáró – Sávolt nélkül

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2002.12.10. 21:32
Címkék
Orange Bowl, Key Biscayne
18 éves lányok. 1. forduló: Golovin (francia, 4. kiemelt)–Németh Virág (magyar) 6:1, 6:4
Németh Virág párosban is nevezett.
Orange Bowl, Key Biscayne
18 éves lányok. 1. forduló: Golovin (francia, 4. kiemelt)–Németh Virág (magyar) 6:1, 6:4
Németh Virág párosban is nevezett.
Pénteken rajtol az év utolsó rangos honi tornája, a Raiffeisen Grand Prix mesterversenye. A Szépvölgyi Teniszcentrumban zajló eseményen eredetileg a kilenc "előverseny” hét legjobbja, illetve Sávolt Attila indult volna, ám legjobb férfijátékosunk végül lemondta a részvételét, mert nem jött rendbe az őt hónapok óta kínzó könyöksérülése. Attila Olaszországban kezelteti magát, és hamarosan eldől: kell-e műteni a könyökét, avagy sem.
Ami a versenyzőket illeti, Sávolt helyén Szathmáry Tibor kap játéklehetőséget, rajta kívül Kisgyörgy Gergely, Bardóczky Kornél, Jaross Gábor, Tatár Zsolt, Nagy Zoltán, Kiss Sebő és Hultai Gergely állhat rajthoz a 350 ezer forintos fődíjjal kecsegtető viadalon; a mérkőzések két megnyert szettig tartanak, a döntő játszmában lesz rövidítés. A fináléra vasárnap kerül sor, ekkor bemutatómérkőzést is rendeznek, pályára lép többek között a Magyar Teniszszövetség elnöke, Berényi János. A mesterverseny első fordulójának párosítása a következő: Kisgyörgy (1. kiemelt)–Szathmáry; Jaross (3.)–Nagy; Kiss–Tatár (4.); Hultai– Bardóczky (2.).
Végül két hír külföldről. A háromszoros melbourne-i bajnok, tavaly döntős svájci Martina Hingis lemondta a szereplést a január 13. és 26. között rendezendő Australian Openen, mert nem épült fel teljesen a bokasérüléséből. A májusban vállműtéten átesett horvát Goran Ivanisevic minden bizonnyal a februári, amerikaiak elleni Davis-kupa-találkozón tér vissza a pályára. "Nem hiszem, hogy egyesben vállalom majd a szereplést, de hogy párosban ott leszek, az biztos” – közölte a tavalyi wimbledoni bajnok. A Zágrábban esedékes DK-párharcot fedett pályán, szőnyegen rendezik majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik