Gyorsított csapatépítéssel készült a magyar válogatott a curling vegyescsapat-vb-re

Vágólapra másolva!
2024.10.11. 13:38
Fotó: Facebook/Magyar Curling Szövetség
A skóciai Aberdeenben rendezik szombattól jövő szombatig a curlingezők vegyescsapat-világbajnokságát, a Halász Csilla, Ézsöl Gábor, Fóti Balázs, Szabó Enikő alkotta magyar csapat bízik a jó szereplésben.

 

A magyarok az A-csoportban szerepelnek, sorrendben Új-Zéland, Törökország, Kanada, Csehország, Anglia, Lettország és a Fülöp-szigetek együttesével találkoznak. A nyolc válogatottból a legjobb három a nyolcaddöntőbe jut, mellettük a csoportok legjobb negyedikje is készülhet az egyenes kieséses szakaszra. A csoportkör csütörtökig tart, a nyolcaddöntőket jövő pénteken késő délutánig bonyolítják le, ezeket követik este a negyeddöntők. Az elődöntő és döntő jövő szombaton lesz.

„Szeptemberben kezdtük el a jeges edzéseket, sok szituációs gyakorlattal igyekeztünk elérni a szezon eleji belerázódást. Kipróbáltunk különböző stratégiákat és megbeszéltük a helyzeteket, közösen vontunk le következtetéseket. Egyfajta gyorsított csapatépítés volt ez, amire akkor is szükség van, ha már sok éve játszunk együtt” – mondta a magyar szövetség honlapjának Ézsöl Gábor.

Hozzátette, erősségük a rutin és a sokéves együtt töltött játékidő, az ebből származó tapasztalat és összhang, a sepréstechnikájuk, a jég olvasása és a stratégia.

„A 2023-as világbajnokságon szintén Aberdeenben játszottunk, végignéztük a teljes mezőnyt és sok mérkőzést. Akkor azt állapítottuk meg, hogy azt a versenyt akár meg is nyerhettük volna. Ebben az évben mások a résztvevő csapatok és a sorsolásunk sem könnyű. Győzni megyünk, de számolgatni, esélyeket latolgatni nem sok értelmét látom. Célunk, hogy a legjobb formánkat tudjuk nyújtani és kőről kőre, mindig csak az adott mérkőzésre fókuszálva küzdjünk meg az adott ellenféllel. Meglátjuk majd, hogy ez mire elég” – tekintett előre Ézsöl.

A világbajnokságon 39 ország együttese vesz részt.

A magyarok vb-programja
október 12., 9.00: Magyarország–Új-Zéland
október 13., 13.00: Törökország–Magyarország
október 14., 17.00: Magyarország–Kanada
október 15., 21.00: Csehország–Magyarország
október 16., 13.00: Magyarország–Anglia, 21.00: Magyarország–Lettország
október 17., 17.00: Magyarország–Fülöp-szigetek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik