Északisí-vb: megvédte címét Norvégia északi összetettben

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 16:45
null
Norvég öröm (Fotó: AFP)
Címüket megvédve a norvégok nyerték meg az északi összetett csapatversenyét a planicai északisí-világbajnokságon.


A második helyen a németek, a harmadikon az osztrákok értek célba. Sorozatban negyedszer végzett ez a három csapat dobogós pozícióban ebben a számban vb-n.

A nagysáncon rendezett síugrást követően a 4x5 kilométeres sífutásra a norvégok indultak elsőként, majd az osztrákok, a németek és a franciák következtek. A norvégok, illetve az őket hamar utolérő németek elléptek a többiektől, és kialakult egy osztrák-francia pár is, a többi csapat jelentős hátránnyal jött mögöttük. A harmadik öt kilométer első felében az osztrákok és a franciák felzárkóztak, de aztán a váltásig 21-23 másodpercre nőtt a különbség. A negyedik embereknél megint összezárt a négy csapat, majd a franciák visszacsúsztak. Julian Schmid hosszú hajrát nyitott, a némettel csak a norvég Jarl Magnus Riiber tudta tartani a lépést, az osztrák Johannes Lamparter is hátrébb került. Az utolsó méterekre Riiber maradt egyedül az élen, így ő a szlovéniai vb-n háromból három számban győzött.

Korábban ez a normálsáncos egyéni versenyben, majd vegyes csapatban jött össze neki, összességében pedig a hetedik vb-címét szerezte.

ÉSZAKI SÍ
VILÁGBAJNOKSÁG, PLANICA
ÉSZAKI ÖSSZETETT, CSAPAT
1. Norvégia (Espen Andersen, Jens Luraas Oftebro, Jörgen Graabak, Jarl Magnus Riiber) 47:20.4 perc
2. Németország (Eric Frenzel, Vinzenz Geiger, Johannes Rydzek, Julian Schmid) 47:29.4
3. Ausztria (Martin Fritz, Lukas Greiderer, Stefan Rettenegger, Johannes Lamparter) 47:29.7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik