Téli olimpia: Nem én vagyok a bíró, sajnos nem én döntök – Liu Shaoang

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.07. 15:40
null
Liu Shaoang a dobogó harmadik fokára állhatott (Fotó: Árvai Károly)
Mint megírtuk, a vegyes váltóban szombaton nyert bronzérem után férfi 1000 méteren Liu Shaoang bronzérmes lett, míg az első helyen célba érő Liu Shaolin Sándort kizárták a rövid pályás gyorskorcsolyázók között. Dobogósunk az M4 Sportnak nyilatkozott nem sokkal a döntőt követően.

A döntőt először félbeszakították, majd az újraindítás után több ütközés is történt, így hiába ért elsőként célba Liu Shaolin Sándor, a videózás után két esetben is szabálytalannak találták, ezért kizárták. A győzelmet így Zsen Ce-vej szerezte meg Li Ven-lung előtt, míg a negyedikként célba érő Liu Shaoang bronzérmes lett.

Liu Shaoang így nyilatkozott az M4 Sportnak nem sokkal a döntőt követően:

„Érzelmi hullámvasút volt az elmúlt fél órában. Próbálok diplomatikusan fogalmazni, és higgadt maradni. A pálya mellett kicsit elveszítettem a fejemet, elszabadultak az érzelmek. Nem tudom, ilyen esetben mit kellett volna csinálnom, próbálok megnyugodni és elfelejteni azt, ami volt. Készülök a következő futamokra. Történtek ma jó és rossz dolgok. A döntőben először nagyon erősnek éreztem magam, jó pozícióban mozogtam, de sajnos visszafújták a futamot, ez nagyon rosszul jött. Másodszorra, az elején nagyon sok »kezezés« volt. Nem én vagyok a bíró, sajnos nem én döntök, ezt el kell fogadni. Örülök ennek a bronznak, szerencsére az eszemet tudtam használni. Sanyival beszéltünk azóta, azt mondtam neki, hogy ami történt, megtörtént, felejtsük el, és lépjünk tovább.”

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik