Téli olimpia: A nulla egész nulla nulla kettő másodpercen csak mosolygok – Jászapáti Petra

KOHÁN GERGELY (Peking)/K. T. I.KOHÁN GERGELY (Peking)/K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.07. 18:40
null
Jászapáti Petra elégedett a 7. helyével (Fotó: Árvai Károly)
„Most nem felém billent a mérleg nyelve, de remélem, legközelebb majd felém fog!” – értékelt a Nemzeti Sport Pekingben tartózkodó munkatársának a női 500 méter döntőjéről éppen csak lemaradó Jászapáti Petra. A 23 esztendős olimpikon a 7. helyet szerezte meg.

 

„Szerintem aki nézte az eddigi versenyeket, látta, hogy bármi megtörténhet. Az elődöntőmben én is arra vártam, hogy jöjjön egy kis kalamajka, főleg úgy, hogy tudom magamról, az utolsó körben általában gyorsabb szoktam lenni a többieknél. Két ezreden múlott a döntő, mégsem bosszantott, mert az egész szezonban összesen egyszer voltam B-döntőben ötszáz méteren, úgyhogy szerintem ez a hetedik hely egy kiemelkedő teljesítmény, olimpián meg főleg – előre kiegyeztem volna vele, nagyon örülök neki” – értékelte a Nemzeti Sportnak Jászapáti Petra a női 500 méter 7. helyét.

VÉLEMÉNY

Krueger John-Henry, a férfi 1000 méter 14. helyezettje:

„Éreztem, hogy a lábaim ezen a napon nem túl jók, de próbáltam éppen ellenkezőképpen hozzáállni: magabiztosan és agresszívan versenyezni és hamar előre kerülni. Csakhogy ezen a fajta jégen mindenki úgy rohan előre, mintha ötszáz méteres táv lenne, így nagyon nehéz korán odakerülni az elejére. Végig nagyon precíznek és különösen óvatosnak kell lenned, nekem pedig ez most nem sikerült, így sok minden pozitívumot nem tudok elmondani. Borzasztóan csalódott vagyok, majd megszakad a szívem: az ezer méter az én titkos adu ászom, így azt az érzést, hogy még csak a döntőnek sem lehettem a részese, nehéz szavakkal leírni. Azonban messze még az olimpia vége: ma este még nyalogatom a sebeimet és kisírom a könnyeimet, de utána fel kell állni, és menni tovább – holnaptól már az ötszázra, az ezerötszázra és a váltóra kell készülni. Nincs idő a sajnálkozásra, tovább kell lépni!”

„Szeretem ezt a számot, és úgy látszik, a sors visszaadott valamicskét: a debreceni világkupa előtt azt mondtam, nagyon várom az ötszázat, akkor mégsem sikerült, most viszont nem mondtam semmit, és jól sikerült. Úgy látszik, az az adrenalinbomba, ami szombaton belém költözött, kitartott egészen mostanáig... Úgyhogy ezen a nulla egész nulla nulla kettő másodpercen most inkább csak mosolygok: most nem felém billent a mérleg nyelve, de remélem, legközelebb majd felém fog!" – tekintett előre a vegyes váltóval szombaton olimpiai bronzérmet szerző, 23 éves versenyző.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, NŐI 500 MÉTER
1. Arianna Fontana (Olaszország)
2. Suzanne Schulting (Hollandia)
3. Kim Boutin (Kanada)
4. Csang Jü-ting (Kína)
5. Hanne Desmet (Belgium)
6. Jelena Szerjogina (Orosz csapat)
7. Jászapáti Petra
...
21. Kónya Zsófia

A pekingi olimpián részt vevő magyar sportolók névjegyei ide kattintva érhetők el!

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik