Alpesi sí: Pinturault volt a legjobb Adelbodenben

Vágólapra másolva!
2021.01.08. 14:21
null
Alexis Pinturault öröme (Fotó: AFP)
A svájci Adelbodenben férfi óriásműlesikló-futamot rendeztek az alpesi sízők világkupa-sorozatában. A győzelmet az összetett világkupában is vezető francia Alexis Pinturault szerezte meg, aki mindkét futamban a leggyorsabb volt, s így több mint egy másodperccel győzte le a második horvát Filip Zubcicot és a svájci Marco Odermattot.

 

Az idény egyik leglátványosabb és legnehezebb óriásműlesikló-viadalán – amelyet a koronavírus-járvány miatt a megszokott 15 ezer néző helyett zárt kapuk mögött rendeztek – az első futam után az összetettben vezető, Alta Badián győztes francia Alexis Pinturault állt az élen, csaknem egy másodperces előnnyel.

A versenyzők a második futamban is tökéletes pályán és kifogástalan időjárási körülmények között csúszhattak, sokáig az osztrák Roland Leitingeré volt a legjobb idő. A dobogóért harcolók aztán folyamatosan múlták felül nemcsak Leitinger idejét, de egymásét is: a harmincadikként induló Pinturault a második menetben is a leggyorsabb volt, így elsőségéhez kétség sem férhetett.

Második helyen a horvát Filip Zubcic zárt több mint egy másodperces hátránnyal, míg a dobogó harmadik fokára az első futam után még második, a szakági pontversenyben vezető svájci Marco Odermatt állhatott fel.

Pinturault pályafutása 32. vk-győzelmével növelte előnyét az összetettben az ezúttal bravúros negyedik helyet szerző, elsősorban a gyors számokra specializálódó norvég Aleksander Aamodt Kildével szemben.

ALPESI SÍ, VK, ADELBODEN (SVÁJC)
Férfi óriás-műlesiklás
1. Alexis Pinturault (francia) 2:18.26 perc
2. Filip Zubcic (horvát) +1.04 mp
3. Marco Odermatt (svájci) +1.11
Az összetett vk állása:
1. Alexis Pinturault (francia) 575 pont
2. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 515
3. Marco Odermatt (svájci) 451

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik