Téli olimpia: „Sanyi 5. helye csodás, a lányok zseniálisak voltak”

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 08:04
null
Liu Shaolin Sándor és Bánhidi Ákos, a válogatott edzője is elégedett lehet az első nap után (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Pontszerzés férfi 1500 méteren és két továbbjutás női 500 méteren – mindhárom remek teljesítményt nyújtva született meg Pjongcsangban, a rövid pályás gyorskorcsolyázók első versenynapján. Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere elsőként természetesen Liu Shaolin Sándor ötödik helyét értékelte.

 

Liu Shaolin Sándor ötödik helye nagyszerű és csodás eredmény, úgy még inkább, ha tudjuk, hogy a három táv közül ez a legkevésbé kedves a szívének. Olimpián még nem volt kilenc tagú mezőny, szombaton ráadásul három ország is két-két korist küldhetett harcba, úgy meg azért különösképpen nehéz a többieknek, ha ketten-ketten még össze is tudnak dolgozni – mondta el a férfi 1500 méter döntője kapcsán Bánhidi Ákos. – Öccse, Shaoang kapcsán annyit jegyeznék meg, hogy egy rendkívül tehetséges fiatal versenyző esetében az, hogy hogyan él meg egy adott helyzetet, amely ezúttal egy olimpia, azt még a legnevesebb pszichológusok sem tudják előre megjósolni, amíg nem jön el az adott szituáció. Szombaton eljött, és Ádó kiválóan olvasta saját magát, hiszen elmondta, hogy merev volt. De benne továbbra is hatalmas potenciál van, úgy kiváltképp, hogy akárcsak bátyjának, neki is sokkal jobban fekszik az ezer és az ötszáz méter. Ha ügyesen levetkőzi a gátlásait, ütőképes lehet mindkét távon."

A hölgyek váltóelődöntője valójában a papírformát hozta, a Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra összetételben pályára lépő magyar csapat Dél-Korea és Kanada mögött a harmadik helyen végzett, így február 20-án lányaink a B-döntőben folytathatják.

Az ötszáz méter előfutamaiban mindkét indulónk, vagyis Keszler és Jászapáti is nagyot ment: mindketten kifejezetten erős futamból harcolták ki a továbbjutást.

„Egyszerűen zseniálisak voltak a lányok – jelentette ki az edző. – Keszler Andrea és Jászapáti Petra is saját magának harcolta ki a továbbjutást, eredményüket nem befolyásolta, hogy a futam közben mögöttük történt bukás. Azt sajnáltam, hogy Petrát kilökték, és onnan kellett folytatnia, mert így az időeredménye miatt a keddi negyeddöntőben a négyes pályára kapott besorolást."

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik