A mexikói herceg 2014-ben is indul?

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 17:14
null
Hubertus von Hohenlohe (jobbra) ötödik olimpiáján vesz részt. Reménye szerint nem az utolsón... (fotó: Action Images)
Hubertus von Hohenlohe, a vancouveri téli olimpia egyetlen mexikói indulója utoljára vesz részt az alpesisí-versenyeken, de ez még nem jelenti azt, hogy Szocsiban nem találkozhatunk vele: könnyen lehet, hogy curlingben mutatja be tudását.

 

Bár 2006-ban kiharcolta az indulási jogot, mégsem szerepelhetett Torinóban Hubertus von Hohenlohe. Négy évvel később, 51 évesen viszont rajthoz állhat, mint az egyetlen mexikói versenyző.

„Hubi" herceg, akinek osztrák állampolgársága is van, ötödször vesz részt az ötkarikás játékokon. Már 1984-ben, Szarajevóban is ott volt, negyedjére pedig Lillehammerben indult el. Utóbbiról jobb véleménye van, mint Vancouverről.

„Néhány napja vagyok Whistlerben, de azt már elmondhatom, hogy nem olyan jó, mint Lillehammerben. Ott téliesebb volt az idő, amitől jobban éreztem magam. Ráadásul a közönség is sokkal hozzáértőbb és kitartóbb volt: ott végigvárták a versenyeket, itt pedig a 30. induló után már mennek haza…"

Von Hohenlohe a 103-as számmal áll rajthoz a ma esti óriás-műlesikláson. Saját esélyeiről nem beszélt, reméli, hogy ezúttal jó körülmények között zajlik a verseny, hiszen eddig jegesek voltak a pályák, és ez zavaró körülmény volt. A mexikói versenyző ma is meglepetést vár, de nem a „Hópárductól", vagyis a ghánai Kwame Nkrumah-Acheampongtól.

„A neve félelmetes, de esélytelen a jó eredményre. Nincs rutinja, az pedig elengedhetetlen a sikerhez."

Arra a kérdésre, hogy Vancouver a búcsút jelenti-e számára, a veterán síelő így felelt.

„Alpesi síben már biztosan nem indulok, de Szocsiban ott lennék. Mint curlinges…"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik