Muamba jól van, FA-kupa negyeddöntő: Spurs-Bolton

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.03.27. 20:03
Muamba már fel tud kelni a kórházi ágyból és jó étvággyal eszik. Ez egészen elképesztő, ha tudjuk hogy miután a másfél héttel ezelőtti...

Muamba már fel tud kelni a kórházi ágyból és jó étvággyal eszik. Ez egészen elképesztő, ha tudjuk hogy miután a másfél héttel ezelőtti meccs 41. percében összeesett a White Hart Lane kezdőkörében, 78 percig állt a szíve. 78 perc után tudták csak bepöccinteni a srác motorját. Ha nem lennék megkeseredett materialista akkor csodának nevezném, de a "csodálatos statisztikai anomália" így is kijár a történet alakulásának leírására. No, de vissza a focihoz: nyerni kell. Aztán jöhet egy ízletesnek ígérkező derby a Wembley-ben! Olyan jó lenne újra döntőzni!Muamba már fel tud kelni a kórházi ágyból és jó étvággyal eszik. Ez egészen elképesztő, ha tudjuk hogy miután a másfél héttel ezelőtti meccs 41. percében összeesett a White Hart Lane kezdőkörében, 78 percig állt a szíve. 78 perc után tudták csak bepöccinteni a srác motorját. Ha nem lennék megkeseredett materialista akkor csodának nevezném, de a "csodálatos statisztikai anomália" így is kijár a történet alakulásának leírására. No, de vissza a focihoz: nyerni kell. Aztán jöhet egy ízletesnek ígérkező derby a Wembley-ben! Olyan jó lenne újra döntőzni!

CSAPATHÍREK

Persze ez nem kívánságműsor. Ha az lenne, akkor Lennon a kezdőben galoppozna le és fel a jobb oldali taccsvonal mentén. Azza sajnos még a padra sem ülhet le. Mivel ennyire elkésve kongatom a beharangot, így nem kell találgatnom a kezdőnket illetően. Itt van ni:

Cudicini

Walker - King - Nelsen - Assou-Ekotto

Modric - Livermore - Parker - Bale

van der Vaart

Adebayor.

Nem rossz ez a kezdő. Bár jobbszélsőnk ugye most sincs - ellenben azt sem vehetjük biztosra, hogy balszélsőnk lesz-e. Ahogy idén megszokhattuk, Bale kiszámíthatatlanabbul kalandozik, mint egy vérszomjas tizedik századi magyar rablóbanda. Viszont legalább annyira életveszélyes is tud lenni, ha eltalálja a ritmust. Talán a Walker előtt megnyíló tér arra ösztönzi majd a srácot, hogy ő is gyakrabban húzódjon előre - két szombattal ezelőtt ugye az ő góljával egyenlítettünk Bale beadása után (persze közvetlenül előtte ugyanez a két pali hozta össze a Bolton vezető gólját is). King és Nelsen a Scottie-Jake duóval együtt szerintem képes kell, hogy legyen kapott gól nékül lehozni a meccset. Van der Vaart és Modric pedig Ade és Bale alá tudják tolni a kellő mennyiségű és minőségű kreativitást ahhoz, hogy ne legyen gondunk a továbbjutással. (Az ezúttal kifejezetten izmos padról Friedel, Kaboul, Rose, Kranjcar, Giovani, Defoe és Saha közül válogathat Harry szükség esetén.)

LÉLEKTAN

Ebbe nem akarok mélyen belemenni. Muamba gyógyulása mindkét csapat játékosainak nagyon jót tett, ebben biztos vagyok. Mindkét oldalon lehet erőt meríteni a jó hírből - de a sokkoló emlékek ugyanúgy negatív hatást is kiválthatnak. A meccs egy perces tapssal kezdődik majd.

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRRRSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!

(UPDATE: a meccs 15 percet csúszik egy baleset által okozott észak-londoni dugó miatt.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik