Százezernél is többe kerülhet megtölteni a vébés Panini-albumot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 16:52
null
Ragasztgatott és kalkulált az angol tanár (forrás: whoateallthepies.com)
Matthew Scroggs londoni középiskolai tanár azt vette a fejébe, hogy kiszámolja, mennyi az a legkevesebb matrica, amelyet mindenképpen meg kell vennie annak, aki meg akarja tölteni a 2014-es vb-re kiadott Panini-füzetet.

Az albumba 640 matricát lehet beragasztani. Scroggs úgy számol, hogy egy átlagos gyűjtőnek ehhez 4505 darab matricát kell megvennie, ami 901 csomagot jelent. Szerinte ennyire van szükség a teljes füzet megtöltésére. Ennek az ára Angliában összesen 413 font, azaz nagyjából 153 ezer forint lenne.

Az összeg azért ilyen nagy, mert ahogy a tanár mondja: „Beleszámoltam azt, hogy a matricákból duplázások is lehetnek, viszont nem számoltam bele, hogy valaki cserélget más gyűjtőkkel.”

Scroggs, aki tíz éve gyűjti a matricákat, elmesélte az előzményeket az Independent című lapnak:

„Ragasztgattam a matricákat az albumba, és közben azon morfondíroztam, hogy hányat kellene vásárolnom. Aztán amikor kiszámoltam, és világos lett, hogy mennyi a költség, kicsit több pénzt tettem a megtakarítási számlámra.”

„Végül aztán nem volt az egész ennyire súlyos, főleg azért, mert cserélgettem a matricákat, és az utolsó darabokat online rendeltem meg. Szóval, remélem, hogy a végső összeg jóval alatta marad a kiszámítottnak.”

Végül is a különféle kedvezményekkel és cserélgetésekkel a tanár számításai szerint akár 134 fontra, azaz nagyjából 50 ezer forintra szoríthatjuk le a költségeket. Lássuk be, ez már vállalható költség.

És akkor még nem beszéltünk az online piacterekről, ahol akár el is adhatjuk a nyakunkon maradó matricákat. Az angol tanár számítása abban segít, hogy felelőtlenül ne költekezzen az ember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik