Milyen legyen az új New York-i futballklub címere?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 14:57
2015-ben fog csatlakozni az MLS-hez a New York City FC, ezért itt az ideje, hogy címert alkosson magának az egyesület. A klub korábban szurkolóitól várt komoly és komolytalan címerterveket. De végül győzött a profizmus... Az előzetes tervek után már csak két változat maradt benne a kalapban. Hogy végül melyik legyen a befutó, arról a szurkolók fognak dönteni.

A címereket Rafael Esquer tervező készítette. A vezérmotívum az NYC betűk megjelenítése. Az egyik New York város pecsétjének, a másik pedig a régi metrózsetonoknak a mintájára készült.

„A két címer betűje a Gotham, egy New York-ihlette, igazi, amerikai betűtípusból lesz. A terv a város feliratainak hosszú-hosszú tanulmányozása után született meg. A színek, vagyis a tengerészkék, a fehér és a narancs a város zászlajának színeiből került a címerre.”

Ezt a pajzsot azért tervezték, hogy egyedi legyen a címer, eltérő az MLS többi csapatától. Először körülnéztek a világban, majd úgy döntöttek, a házuk táján keresgélnek. Így találtak rá New York hivatalos pecsétjére, amely az első telepesek szellemiségét hordozza. Azt, amelynek szellemében ma Amerika a labdarúgásban is egyre fontosabb szerepet játszik. Klasszikus és méltóságteljes címer, amelyet őszintén, ambiciózusan, elszántan és büszkén lehet viselni.


A kör alakú címert a régi metrózseton ihlette, amelyet 1953-ban vezettek be, és 50 éven át használták. A címerben a betűk tipográfiájában megjelenik New York öt városrésze, ezzel is jelezve, hogy a klubnak az egész város az otthona. A kör még az egység, a teljesség és a végtelenség szimbóluma. A tervező szerint ez a modern címer világosan mutatja, hogy New York a világ vezető városa.

A szurkolók március 13-ig szavazhatnak az nycfc.com oldalon. A klub úgy véli, hogy a legtöbb szavazatot kapott címer fogja a leginkább kifejezni a csapat jellegét. A hivatalos bemutató március 20-án lesz New Yorkban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik