Per Mertesacker az Arsenal öltözői pénzbehajtója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 13:25
null
A jó német, Per Mertesacker (Fotó: mirror.co.uk)
Precíz, szigorú, becsületes és otthonosan mozog a gazdasági kérdésekben – így ismerjük a tipikus német embert, így egyáltalán nem meglepő, hogy az Arsenal öltözői fegyelmi ügyeit és azok elszámolását Per Mertesackerre, az „ágyúsok” német válogatott középhátvédjére bízták. Hogy mit is jelent ez a pontosan? A hórihorgas futballista a felelőse a játékosokra kiszabott büntetéseknek és azok begyűjtésének.

 

Mertesacker állítja, az Arsenal kerete rendkívül rendes társaság, így nincs sok büntetni valója és gondja a „behajtással”, mindenki becsületesen fizet a kasszába, feltéve, ha van mit.

„Én osztom ki a kihágásokért járó büntetéseket, valamint gyűjtöm a kiszabott összegeket. Thomas Vermaelen és Mikel Arteta választott ki erre a feladatra, talán pont azért, mert német vagyok. De meg kell jegyezzem, rendkívül rendes és becsületes csapattársaim vannak. Azt sem tudom, mikor késett legutóbb bárki is egy edzésről, és jelenleg olyan csapattársam sincs, aki nagyobb összeggel tartozna” – nyilatkozta a hátvéd az Arsenal Magazine-nak.

Milyen kihágásért mennyit kell fizetnie egy Arsenal-játékosnak? A 2012–2013-as szezon óta már ezt is tudjuk, KATTINTSON a büntetéslistáért.

A német társai közül egyet ki is emelt, az utóbbi időben kispadra szorult belga hátvédtársát, Thomas Vermaelent.

„Koscielny, Vermaelen és én nagyon összetartóak vagyunk, de az kell mondjam, hogy Thomas mindenki számára példakép. És nemcsak azért, mert jelenleg nem kezdő és nehezebb időszakon megy keresztül, hanem azért, mert ezt az egész szituációt példamutatóan kezeli.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik