Könyv jelenhet meg Ribéry és Benzema prostituáltügyeiről

Vágólapra másolva!
2013.12.23. 15:50
null
Franck Ribéryről és Karim Benzemáról is kitálalna Zahia (Fotó: dailymail.co.uk)
A francia bíróság engedélyezte két újságírónak, hogy könyvet jelentessenek meg Franck Ribéry és Karim Benzema prostituáltügyeiről.

A botrány 2010 elején robbant ki, amikor Zahia Deha nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban – amikor még csak 16 éves volt – a francia nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. A lány később jelezte, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával. Az ügyben a rendőrség akkor kihallgatta és ideiglenesen őrizetbe vette Ribéryt és Benzemát.

Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön és 45 ezer eurós bírság is járhat – de csak akkor, ha bizonyítható, hogy a tettes tudott partnere életkoráról.

A játékosok perét végül januárra halasztották, de két francia újságíró úgy döntött, hogy már most megjelentetne egy könyvet, amelyben Zahia elmesélése alapján összefoglalnák a válogatott futballisták ügyét.

Bár a bíróság a „Franck Ribéry sötét oldala” megjelenését engedélyezte, a Bayern München szélsőjének ügyvédje azonnal fellebbezett, így végleges döntés a könyvvel kapcsolatban valószínűleg csak a per után fog születni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik