Guardiola már németül telefonál, 25 ezren nézhetik első edzését

Vágólapra másolva!
2013.06.19. 16:41
null
A jövő héttől minden kamera és mikrofon Guardiolára szegeződik Münchenben (Fotó: Action Images)
Jövő hét hétfőn elérkezik a májusban története első triplázást ünneplő Bayern München átigazolási és felkészülési szezonjának legnagyobb érdeklődéssel várt napja: hivatalosan is bemutatják Pep Guardiolát, a bajorok új, Jupp Heynckes örökébe lépő vezetőedzőjét. A hátralévő napokban a Barcelona korábbi trófeahalmozója tovább csiszolhatja már most dicsért német tudását, és készülhet a szerdai, több tízezer bajor szurkoló előtt megrendezésre kerülő első edzésére is.

Guardiola német nyelvismeretéről a Bayern München segédedzője és Pep leendő asszisztense, Hermann Gerland győződhetett meg, az 59 éves szakember elárulta, már németül hívta őt telefonon a minap.

Tudása persze még nem tökéletes, de hétfői sajtótájékoztatóján a nyilvánosság is kaphat belőle egy kis ízelítőt. Guardiola saját bevallása szerint gyorstalpaló nyelvtanfolyama során elsősorban a labdarúgással kapcsolatos szakkifejezésekre koncentrált, a nyelvtani finomságokkal érthető (és megbocsátható) módon még akadnak gondjai.

Bemutatkozó müncheni hetében elképesztő felhajtásra lehet számítani. Hétfőn megtartja első sajtótájékoztatóját a BL-címvédő edzőjeként, szerdán és csütörtökön pedig nyilvános edzést tart az Allianz Arénában. Az edzésekre 25 ezer embert várnak, 14 éven aluliaknak ingyenes, egyébként 5 euró lesz a belépő, amit a nemrég levonult pusztító árvíz károsultjainak megsegítésre ajánlanak fel. Guardiola nem rajong a nyilvános edzésekért, de ebben a különleges esetben ő sem tudott tiltakozni a jótékony ötlet ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik