Egy indiai informatikust köszöntöttek az MU-fanok – tévedésből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.25. 15:55
null
Ez az RVP nem az az RVP, avagy hogyan szemeteljük tele valaki Twitter-fiókját (Fotómontázs: BBC)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) jelenlegi kiírása a hétfő Manchester United–Aston Villa mérkőzés után eldőlt, a hazaiak 3–0-s sikere a „vörös ördögök" 20. bajnoki címét jelentette. A találkozó hőse a mesterhármast szerző Robin van Persie volt, akit aztán a közösségi oldalakon persze nem győztek egekig magasztalni. De volt, aki nem örült ennek annyira...

 

 

Tudniillik a legnépszerűbb mikroblogon az érzelmileg túlfűtött MU-fanok nem győztek áradozni a fantasztikus hollandról, ezt pedig a megjelöléseknél használatos @ jellel és a támadó nevének kezdőbetűinek összevonásával koronázták meg, @rvp szöveggel lezárva mondandójukat.

„Gratulálok @rvp!"; „@rvp tényleg te jelentetted ebben a szezonban a különbséget számunkra, szép munka volt"; „@rvp Hé Robin! Ez fantasztikus mesterhármas volt... tudnál küldeni egy mezt, légyszi?"

Picike kis probléma, hogy a méltán elismert játékos a Twitteren @Persie_Official néven szerepel, így ezek a megjelölések nem hozzá érkeztek meg... Hanem egy 52 éves, indiai informatikai tanácsadónak, bizonyos Ravi Visvesvaraya Sharada Prasadnak, aki az @rvp nicket birtokolja.

Igencsak megpöccent emberünknek persze hétfő estétől kezdve az értesítések számára, „névtelenségből" egyszerre nagy hírnévre tett szert, de gyorsan igyekezett nyomatékosítani, hogy ez nem a játékos fiókja, úgyhogy ha lehetséges, ne „mensönölgessék" már az ő nevét. Na persze ezzel nem ért véget, jöttek az újabbak persze.

„Gratulálok @RVP-nek, teljesen megérdemelte. Egészen elképesztő részmunkaidős focistaként és informatikus tanácsadóként"; „Tanácsot ad, amikor akar. Tanácsot ad, amikor akar. Ravi Visvesvara Prasad tanácsod ad, amikor akar" – áll már egy szurkolói kántálásként egy másikban.

Aranyos történet, de amikor 24 óra alatt több mint 10000 értesítés érkezik, már nem olyan vicces.

„Van Persie-fan vagyok, úgyhogy megértem, hogy az emberek gratulálni akarnak neki, és a legtöbb üzenet vagy megemlítés aranyos. De számomra ez már kellemetlen. Mindenkinek elmondom, hogy én nem Robin van Persie vagyok, és blokkolom a nem kívánt követőket."

A mérkőzést követő 10 órában mintegy 4000-5000-ret.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik