A magyar akrobatikus kosárlabdacsapat nagy sikere Olaszországban - videó!

Vágólapra másolva!
2013.04.04. 17:29
null
Az együttes Olaszországban is nagy sikert aratott (Fotó: lordsofgravity.com)
A Lords of Gravity magyar akrobatikus kosárlabdacsapatot néhány hete az olasz állami televízió, a RAI1 meghívta legújabb Tv-show-jába, a „Red or Black”-be. A műsor alkotója nem más, mint Simon Cowell (X-Faktor, Britain’s got Talent), így a magas nézettség valószínűsíthető volt. Óriási sikert aratott a srácok fellépése – amit a világhírű Cinecittá stúdióban vettek fel Rómában, ahol többek között Leonardo di Caprio is megfordult –, több mint négymillióan nézték Olaszországban!

A Red or Black Tutto o Niente (mindent vagy semmit) elnevezésű műsorban a versenyzők minden fordulóban kiválasztják, szerintük melyik csapat (szín) fog diadalmaskodni. Aki a rossz színre tesz, kiesik, aki viszont eltalálja, az továbbjut a következő fordulóba, így közelebb kerül az olasz változatban megnyerhető 150 ezer eurós pénzdíjhoz (a brit verzióban 1 millió font volt ez az összeg).

A Lords of Gravity látványos bemutatója után a párbajban a csapat két tagja, Dajka Botond Ákos (pirosban) és Borlay Csanád Károly (feketében, akiről korábban már írtunk, miután világrekordot ért el gumiasztalos zsákolásban) mérkőzött meg: egy nagy trambulin segítségével az volt a cél, hogy minél távolabbról nekirugaszkodva kosarat szerezzenek. Hat és fél méterről egyikük sem hibázott, így mentek hátrébb, majd miután mindketten sikeresek voltak hét méterről is, jöhetett a 780 centis próba. Két-két újabb sikeres kör után 4–4-re álltak a felek, ekkor azonban Dajka hibázott, Borlay viszont ötödszörre sem rontott, így a fekete csapat diadalmaskodott.

Red or Black Grand Slam Baskeball with Lords of Gravity from Lords of Gravity on Vimeo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik