Di Stéfano és Ferenc pápa egy grundon focizhattak

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 14:29
Alfredo Di Stéfano, Real Madrid történetének legendás alakja, Puskás Ferenc egykori csapattársa szerint könnyen előfordulhat, hogy a múlt héten Róma püspökének választott Ferenc pápával együtt rúgta a bőrt Buenos Aires külvárosában, amikor még mindketten kisgyermekek voltak.

Di Stéfano és Jorge Mario Bergoglio, aki ráadásul hatalmas futballrajongó és a San Lorenzo szurkolója, ugyanazon a környéken, egymás szomszédságában töltötte fiatal éveit. A Real Madrid tiszteletbeli elnöke a spanyol Marca napilapban közzétett, rendszeresen megjelenő publicisztikájában írta: „Akkoriban a helyi srácok minden egyes nap az utcán fociztak naplementéig. Talán még Ferenc pápa is közöttünk volt. Mindenki mindenki ellen játszott, amíg egyszer sötét nem lett.”hatalmas futballrajongó és a San Lorenzo szurkolója, ugyanazon a környéken, egymás szomszédságában töltötte fiatal éveit. A Real Madrid tiszteletbeli elnöke a spanyol Marca napilapban közzétett, rendszeresen megjelenő publicisztikájában írta: „Akkoriban a helyi srácok minden egyes nap az utcán fociztak naplementéig. Talán még Ferenc pápa is közöttünk volt. Mindenki mindenki ellen játszott, amíg egyszer sötét nem lett.”

Egy csapatban játszottak? (Fotó: Marca)
Egy csapatban játszottak? (Fotó: Marca)

A teljes bizonyossághoz persze a Szentatyát is ki kellene faggatni a gyermekkori emlékekről, Di Stéfano azt is papírra vetette, hogy miért.

„A pontos válaszhoz azonban őt is meg kell kérdezni, mert akkor én voltam az, akit mindenki ismert, nem ő. Egészen kicsi korom óta, amikor elkezdtem játszani a River Plate korosztályos csapataiban, szinte minden környékbeli tudta, ki vagyok. Egy nővér Ferenc pápa régi templomából mindig azt mondta, addig nem adja vissza a labdát, míg elsőáldozó nem leszek” – emlékezett vissza a Marca hasábjain a Real Madrid ötszörös BEK-győztes labdarúgója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik