Akkor és most: Van Persie és a holland futball reménységei

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 20:33
Két kép járta körbe a közösségi portálokat az elmúlt napokban, amelyeken a Manchester United csatára, Robin van Persie pózol a Feyenoord akadémiáján nevelkedett két csemetével, évekkel később pedig a holland válogatott mezében teszi ugyanezt. A fotók nemcsak az idő szélsebes rohanását bizonyítják, hanem a Feyenoord utánpótlás-nevelésében zajló eredményes munkát is dicsérik.

Van Persie három éven keresztül szerepelt a Feyenoord első csapatában (2001 és 2004 között), mielőtt az Arsenalhoz, az „ágyúsoktól” pedig a Manchester Unitedhoz igazolt volna. A holland klubnál töltött profi éveiben igazi sztár lett a szurkolók körében, ezért sem meglepő, hogy az akkor még alig tíz év körüli csemeték felnéztek rá, példaképnek tekintették, és örömmel készítettek közös képet vele.

Van Persie a fiatal (felül) és a holland válogatott (alul) Claise oldalán (Fotó: 101greatgoals.com)
Van Persie a fiatal (felül) és a holland válogatott (alul) Claise oldalán (Fotó: 101greatgoals.com)

Ez minden bizonnyal mára sem változott, csupán annyi a különbség, hogy Jordy Clasie és Tony Vilhena (akiket a holland labdarúgás legnagyobb tehetségei között tartanak számon) már nem rajongóként, hanem a felnőtt holland válogatott tagjaként szerepelhet a United gólvágójával egy fotón.

Rohan az idő... RVP és Tony Vilhena (Fotó: 101greatgoals.com)
Rohan az idő... RVP és Tony Vilhena (Fotó: 101greatgoals.com)

Az oranje szövetségi kapitánya, Louis van Gaal mindkettejüket beválogatta az Észtország és Románia ellen készülő vb-selejtezős keretbe, Clasie az észtek ellen 3–0-ra megnyert találkozó hajrájában kapott lehetőséget, Vilhena csere volt, de a pénteki mérkőzésen nem lépett pályára. Kedden, Románia ellen akár mindketten lehetőséghez juthatnak, akárcsak az észtek ellen eredményes példakép, Robin van Persie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik