Ezen röhögtünk a 2012-es futball Eb-n!

Vágólapra másolva!
2013.01.01. 15:36
Korábban már összegyűjtöttük a 2012-es év legviccesebb sportvonatkozású történéseit (sőt, legnézettebb szépségeit, legnagyobb botrányait, szerelmes hőseit és új érkezőit is), de azért a 2013-as esztendő első napjára is maradt még mire visszatekintenünk, hiszen egy emlékezetes, mókás jelenetekben is gazdag labdarúgó Európa-bajnokságot is magunk mögött hagytunk.

A szilveszteri mulatság és bulizás okozta másnaposságra is kiváló gyógyír lehet, ha pár percre felelevenítjük a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb pályán és pályán kívül történt legmókásabb jeleneteit, szigorúan a rekeszizmokra koncentrálva.

Eb-sztárok karikatúrái

Ricardo Galvao finomra hangolt karikatúráinak a végső győztes spanyol válogatott tagjai mellett az angol és a német csapat vezérarcai is áldozatul estek. Halszemű Özil, madárcsőrű Terry, kapafogú Ramos és társaik...

(Fotó: behance.net)
(Fotó: behance.net)

Háromból egy angol leamortizálja lakását az Eb alatt

Ó, az áldott brit tudósok. Különösebb kutatás nélkül is tudjuk, mire képes egy angol férfi, ha a fociról van szó, hát még akkor, ha az angol válogatott lép pályára egy nemzetközi tornán. Ezt egy közvélemény-kutató cég 2000 angol szurkoló megkérdezése után, de még az Eb előtt számokkal is alátámasztotta.

3-ból egy angol családfő kárt tesz a lakásában a nagy tornák alatt, annyira felhergeli magát. Ilyenkor szándékosan vagy véletlenül összetör valamit.

10-ből egy drukker töri be (illetve ki) az ablakot, amikor a zárt nyílászárón át próbál valamit kijuttatni a lakásból.

Ugyanilyen arányban szenvednek sérülést maguk az elkövetők, miközben a dühüket próbálják levezetni.

10-ből egy teszi tönkre a szőnyeget és a bútorokat azzal, hogy leönti itallal, vagy ráborítja a kaját a gólöröm során.

25-ből egy túlhevült szurker tesz kárt a tévéjében.

További érdekes statisztikák IDE kattintva érhetőek el.

Az írek pofátlanul üzentek a válságnak és a németeknek

Ezekkel a szigetlakókkal csak a baj van! Mikor az ír szurkolók az Eb első napjaiban megérkeztek Lengyelországba, már a reptérről kegyetlenül beszóltak Angela Merkel német kancellárnak. Persze nem ez volt az utolsó felbukkanásuk a június 8-án kezdődött torna alatt.

(Forrás: twitter.com/Damian Mac Con Uladh)
(Forrás: twitter.com/Damian Mac Con Uladh)

Lelátón szundító francia nagypapa

Egy francia úriember milliók szeme láttára aludt bele a lelátón a döntetlenre végződött és unalomba fulladt Franciaország–Anglia mérkőzés második félidejének eseménytelenségébe.

Hol a hiba a képen?

Napokig mulattunk Glen Johnson nem túl pengés memóriáján: a Liverpool és az angol válogatott szélsője a franciák elleni csoportmeccs himnuszai után elfelejtett odaállni a csapatkép elkészítéséhez, így csak tízen szerepeltek az angol csapatfotón.

Mintha valaki hiányozna...
Mintha valaki hiányozna...

Joachim Löw mozgalmas élete a kispadnál

A német válogatott szövetségi kapitánya is szolgáltatott bőven témát az Eb alatt. A kifogástalan megjelenéséről ismert futballedző egy masszív orrtúrással az Eb Legkínosabb Pillanata plakettjét vitte el, a hollandok elleni meccsen egy labdaszedő fiú ellen elkövetett szívatásával pedig a Legkevésbé Vicces Szövetségi Kapitány díját is besöpörte.

Trapattoni „bukása”

Az ír válogatott pocsék eredményei nem, de a horvát válogatott és a Bayern München csatára, Mario Mandzukic földre vitte a 73 éves olasz mestert, igaz, csak egy pillanatra, és harag sem volt kettejük között.

Bikinis műsorvezetők csábítanak Eb-t nézni

Kínában is sok futballkedvelőt érdekeltek a júniusi futball Eb mérkőzései, de a kiemelkedő éjszakai nézőszámok eléréséhez cseles trükköket is be kellett vetni a tévécsatornáknak. A Guangdong televízió stratégiája a képen látható bikiniben és magassarkúban.

(Fotó: youtube.com)
(Fotó: youtube.com)

Minden rendben, Hoy?

Roy Hodgson éppen az angol válogatott kiugró teljesítményéhez szükséges feladatokat elemzi a kollégákkal.

Az élet császára és a horvát-ír barátság

Két horvát szurkoló nő nem a szemérmességével lett ismert az Eb alatt, több képen is felbukkantak, általában felső ruházat nélkül.

Cigi, sör, csajok...
Cigi, sör, csajok...
Vajon ki a legrészegebb a képen?
Vajon ki a legrészegebb a képen?

Ha már a romantikánál és a horvátoknál tartunk, természetesen a berohanó szurkoló és Slaven Bilic csókjáról se feledkezzünk meg.

(Fotó: zimbio.com)
(Fotó: zimbio.com)

Jaj, szegény riporterek

A spanyol és holland szurkolók sem kímélték a média munkásait. Ukrajnában és Lengyelországban sem. Egy csöppet sem.

Az íreknek legalább nagy (volt) a... gólörömük

Hogy irigykednének a spanyolok és olaszok (a két finalista válogatott) passzmestereire? Egy fenét!

(forrás: http://eire.blog.nepsport.hu)
(forrás: http://eire.blog.nepsport.hu)

Az Eb legkínosabb tánca

Egy ukrán szurkoló őszinte előadásában, sajnos ekkor még nem volt ismert a Gangnam Style.

Carroll és a csodahajlakk

Wayne Rooney góljairól inkább ismert, mint gólörömeiről, de az ukránok elleni Eb-meccsen szerzett gólja után egy félreérthetetlen mozdulattal köszönte meg csatártársának, hogy a mérkőzés előtt kölcsönadta hajlakkját.

Köszi, Andy! Hajfronton azóta is minden rendben!
Köszi, Andy! Hajfronton azóta is minden rendben!

Az Eb-n megismert és igen nagy népszerűségre szert tett lengyel hölgyemény (Natalia Siwiec) az angol–ukrán mérkőzés magyar játékvezetői hármas munkáját is befolyásolhatta?

(Forrás: SoccerMemes)
(Forrás: SoccerMemes)

Van der Vaart trollkodása

Furcsa így utólag belegondolni, de volt olyan momentuma az Eb-nek, mikor a hollandoknak is volt kedvük a humorkodáshoz. Van der Vaart támad Sneijder nadrágjára. Szuperlassításban.

Fenomenális gólöröm két percben, némi tánczenei aláfestéssel

Az egyik portugál riporter szó szerint megőrült Cristiano Ronaldo hollandok ellen szerzett második gólját követően.

Muamba bekészítette a szívritmusfigyelőt a tizenegyesek előtt

Fabrice Muamba, a Bolton Wanderers azóta visszavonult játékosa csak a szerencsének és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhette tavasszal az életét. Az Eb alatt szerencsére már jobban volt, és viccelődni is volt kedve: Twitterén mutatta meg rajongóinak, hogy készül az angol–olasz tizenegyespárbajra.

(Fotó: twitter.com/fmuamba)
(Fotó: twitter.com/fmuamba)

Letolt nadrággal próbálta megzavarni az utolsó olasz 11-esrúgót

Egy vérbeli szurkoló mindenre képes a csapata sikeréért! Az angolok elleni tizenegyespárharcban az ötödik olasz rúgó, Alessandro Diamanti úgy állhatott a labda mögé, hogy ha értékesíti a tizit, akkor az elődöntőbe jutnak az olaszok. A tét nagyságát átérezték a kapu mögött álló angol drukkerek is, ami egyiküket váratlan húzásra sarkallta: nemes egyszerűséggel letolta a nadrágját, hátha a pőre férfiasság látványa megzavarja a Bologna csatárát. Hát, nem zavarta meg.

Hős lehetett volna, ha bejön a terv... (Forrás: twitter.com/ilMonz)
Hős lehetett volna, ha bejön a terv... (Forrás: twitter.com/ilMonz)

A Balotelli-dosszié

Mario Balotelli, az olasz válogatott csatára külön történet volt a nyári Eb-n, szinte nem is telt el úgy nap, hogy a Manchester City ördögfiókája ne adott volna okot arra, hogy a média foglalkozzon vele. Már az Eb előtt bajba került,amikor Motta kavart le neki egy sallert az olasz csapat fotózásán, volt, hogy a cipőfüzőjét nem tudta bekötni, volt hogy edzésen szívatott, persze mikor őt szívatták, azt nehezen viselte. Legemlékezetesebb pillanatai közé tartozik az edzés közben lazítós fotója és a németek legyőzése után amamához szaladós, átölelős másodpercek. Persze az egyértelmű aranyérmes pillanat az elődöntőben bemutatott gólöröme volt, amely nem csak követőkre talált, de 2012 egyik legsikeresebb méme is lett.

(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)

(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
(Fotó: weknowmemes.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik