Bizarr rendőrsztori után vált meg a klub játékosától

Vágólapra másolva!
2012.11.30. 22:09
Felbontotta Jeffrey de Visscher szerződését a holland másodosztályban (Eerste Divisie) szereplő FC Emmen klubvezetése, miután a játékos bizarr körülmények között került összetűzésbe a holland hatóságokkal.

A 31 éves labdarúgót gépjárműve vezetése közben hívta a természet második számú szükségletei elvégzésére, az épp Emmen városának utcáin ittas állapotban autókázó Visscher így fogta magát, félre állt, és az autója mellett guggolva végezte el dolgát. Balszerencséjére a rend őrei pont akkor jártak a közelben.

Jeffrey de Visscher (Forrás: jupilerleague.nl)
Jeffrey de Visscher (Forrás: jupilerleague.nl)

A kínos szituációba keveredett játékos azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy nem ő, hanem egy barátja vezette az autót, de sem a nevét nem tudta megmondani, sem azt, hol tartózkodott az állítólagos barát a rajtaütés perceiben. A gyenge alibit természetesen nem vették meg a rendőrök, a pénzbüntetés mellé Visscher a jogosítványának is búcsút inthetett.

Holland médiumok az esetet követően egybehangzóan hozták le a hírt, miszerint az FC Emmen a november 16-i incidensre hivatkozva felbontotta a labdarúgó kontraktusát. A történet pillanatok alatt az egyik legfelkapottabb téma lett a holland twitterezők körében.

A labdarúgó később tagadta, hogy valóban ő lenne – ahogy a hollandok mondják – a „wildpoepen" elkövetője, s azt is cáfolta, hogy klubja a történtek miatt bontotta volna fel szerződését. „Érdekes sztori kering rólam a napokban, de kitaláció az egész. Szerződésem közös döntés után szűnt meg az Emmennél, nem kaptam elég játéklehetőséget, így nem volt más választás." – nyilatkozta Visscher a Voetbal International magazinnak.

Az Alemlo városában született középcsatár pályafutása nagy részét hazájában töltötte, megfordult a Twente, a De Grafschap, a Heracles és a Cambuur csapatainál is, 2007 és 2009 között a skót Aberdeen együttesénél szerepelt, de a harminc meccsen rúgott egyetlen gólja nem győzte meg Jimmy Calderwood menedzsert, ezért két év légióskodást követően visszatért Hollandiába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik