Real játékosok becenevei egyenesen az öltözőből!

Vágólapra másolva!
2011.03.10. 11:50
null
Karikatúrák és becenevek (forrás: marca.com)
Sokféle becenevük ismeretes a futballistáknak, de talán egyik sem olyan jellegzetes, mint azok, amelyeken egymást szólítják az öltözőben. A spanyol Marca újság megtudta a Real Madrid játékosainak beceneveit, mi pedig továbbadjuk.

Az élre Mesut Özil kívánkozik, akit Némónak szólítanak, mert nagyon hasonlít a rajzfilm kedves bohóchalához.

Iker Casillas neve El Capi, ami a kapitányra utal.

A védelemben Sergio Ramos beceneve Cuqui, amelyet még a családjától kapott, nagyjából kisbabát jelent, és az öltözőben sem vált meg tőle. Pepe nevét tovább becézik, így lett Pepinho (vagyis Józsika).

Raúl Albiol a spanyol válogatottban „szedte össze" a becenevét, keresztapja Pepe Reina, aki a Chori nevet aggatta rá, ami magyarul a kolbász becézése, vagyis kb. „Kolbi". Állítólag nem azért kapta, mert annyira odavan a csemegéért, hanem a testalkata miatt.

Ricardo Carvalhót a tiszteletteljes El Abuelo, vagyis Nagypapa néven szólítják, nemcsak az életkora miatt (kemény 32 év), hanem a pályán és a pályán kívül tanúsított komolysága miatt. Garay a bőrszínéről kapta a Negro, vagyis a Fekete nevet. Marcelo beceneve, a Bolond (El loco) mindent elárul. A brazil az öltöző egyik legnagyobb mókamestere, aki mindig kész valamilyen tréfára. Arbeola beceneve Robocop, vagyis Robotzsaru, amelyet azért kapott, mert sok időt tölt az edzőterembe és igencsak kigyúrt már.

Xabi Alonso a találó El señor becenevet kapta, mivel egyrészt másfél éve kitüntetést kapott, másrészt pedig nagyon ügyel az öltözködésére, csapattársai szerint ő a legelegánsabb közöttük. Khedira a keresztneve után Sami, Lass pedig... Lass.

Gagót Fernek szólítják a barátai, ami a Fernando rövid változata. Granero beceneve Kalóz (El pirata), de sokszor nevezik Bohémnak is, ami azért humoros, mert a játékos különben nagyon nyugodt és visszafogott.

Cristiano Ronaldo beceneve Gép (Máquina). Leggyakrabban Casillas szereti használni. Amikor találkoznak, így köszönti Cét: „Mi a pálya, Gép?". Ki ne ismerné Ronaldót? Találó kis becenév. Kaká sem kapott új becenevet, Milánó után Madridban is Rickynek hívják a Ricardóból.

Karikatúrák és becenevek 2. (forrás: marca.com)
Karikatúrák és becenevek 2. (forrás: marca.com)

Di María az Angyalka (El angelito) becenevet kapta. Egyrészt azért, mert eleve Ángelnak hívják, másrészt azért, mert már több mérkőzést is megmentett a góljaival.

Pedro Leónt Paradicsomnak szólítják, mert szülőföldje, Murcia erről a zöldségről nevezetes. A legújabb srác, Canales pedig a Kölyök (El niño) becenevet kapta.

A csatársorban Adebayor új neve még nem kristályosodott ki, Manolitónak, Avatarnak vagy Adenabornak hívják. Benzema a franciás Monsieur, Higuaín pedig a Pipa nevet kapta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik