Itt a Bl-döntő új labdája

Vágólapra másolva!
2011.03.04. 11:09
null
Itt a labda! (fotó: as.com)
Május 28-án Londonban lesz a Bajnokok Ligája döntője, amelyre sok más mellett természetesen új labda is dukál. A neve: „Finale London".

Három londoni játékos, Samir Nasri (Arsenal), Salomon Kalou (Chelsea) és Jermain Defoe (Tottenham) mutatta be az Adidas fejlesztését. Amúgy még mindhárman reménykedhetnek abban, hogy csapatuk is ott lesz a fináléban.

A fehér alapon vörös csillagok az Anglia zászlajában megjelenő vörös keresztet, vagyis az ország védőszentjét, Szent Györgyöt szimbolizálják. Egy narancs színű csillag is díszíti a labdát, valamint a logó, amelyen két oroszlán tartja a Bl-trófeát.

„Nagyon bízunk benne, hogy a labdarúgás különleges estéje lesz aznap, közel 90000 nézővel és két nagy európai klubbal. A csillagos labda a Bajnokok Ligája védjegye, és különleges kiváltság ezzel játszani" – fejtegette az UEFA versenybizottságának elnöke, Giorgio Marchetti. – „Minden évben új labdával játszunk, és minden döntőre készül egy. Fontos, hogy a labdán megjelenjenek a döntő városára utaló jelek."

A trófea győztesének biztosan nagyon fog tetszeni...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik