Kenguruk miatt lefújták a futamot

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 19:46
Le kellett fújni Ausztráliában a Hanging Rock Cup lóversenyt, miután több kenguru is bejött a versenypályára, és a „pályainvázió" miatt képtelenség volt elindítani a futamokat...
KENGURUINVÁZIÓ

KENGURUINVÁZIÓ

Az első futamot pont elindították volna, mikor a zsokék észrevették a kengurukat az egyik egyenes mellett, majd három állat be is ugrált a pályára. A stewardok megpróbáltak rendet tenni, de még több kenguru jött, és a káosz miatt törölni kellett a versenyt.

„Még sosem láttam olyat, hogy kenguruk miatt kelljen lefújni egy lóversenyt. Megpróbálták egy irányba kizavarni a kengurukat, de fogták magukat, és elugráltak pont ellenkező irányba – olyan volt, mint egy burleszk" – számolt be a különös esetről a tréner Brett Mallyon.

„Mindent megtettünk, hogy kengurumentessé tegyük a pályát, de állandóan visszajöttek, így törölnünk kellett a versenyt" – mondta Peter Ryan, az egyik steward. A kenguruinvázió vicces oldalát a szervezők biztosan nem látják: ők ugyanis hatalmas veszteségre számíthatnak az eset következtében.

Nem kizárólag a lovasoknak gyűlik meg a bajuk a kengurukkal: az ausztrál V8 Supercars versenysorozat bathursti versenyén rendszeres vendégek, mivel a világ egyik legszebb fekvésű pályáján a pilótáknak „meg kell mászniuk” a Mount Panorama erdős hegyét – ahol népes kengurukolónia tanyázik.

KENGURU VS. V8 SUPERCAR

Egy melbourne-i golfpálya védett terület mellett fekszik, és a versenyzők figyelmét mindig felhívják, hogy lehetőleg ne zargassák a kengurukat – mint az alábbi fotó mutatja, a kenguruk viszont sportot űznek a játék "megzavarásából"...

Így viszonylag nehéz golfozni... (Fotó: Action Images)
Így viszonylag nehéz golfozni... (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik