Andrés Iniesta 40 évesen visszavonul a profi futballtól – sajtóhír

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 18:44
Andrés Iniesta mindent megnyert a Barcelonával, amit egy játékos megnyerhet (Fotó: Getty Images)
Visszavonul a profi labdarúgástól Andrés Iniesta, az FC Barcelona és a spanyol válogatott korábbi klasszisa. Generációja egyik legkiválóbb középpályása a közösségi médiás felületeire töltött fel egy videót, amelyből az derült ki, hogy október 8-án hivatalos bejelentést tesz a jövőjével kapcsolatban. Bár egyelőre hivatalos bejelentés nem történt, a bennfentes spanyol sajtó tényként kezeli a visszavonulását.

Iniesta korábban már bejelentette, hogy 40 éves koráig tervez futballozni, vagyis az időzítés épp egybevág a terveivel. A legendás játékos a spanyol válogatott meghatározó játékosaként két Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot is nyert, utóbbin ráadásul épp ő szerezte a győztes gólt 2010-ben, a Hollandia elleni döntőben. Az FC Barcelonában 2002-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban, és egészen 2018-ig erősítette a katalán óriást, amellyel többek között négy Bajnokok Ligája és kilenc bajnoki címet szerzett, s a gránátvörös-kék együttesben 674 hivatalos mérkőzésen lépett pályára. 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2012-ben az év legjobb játékosának is megválasztotta, és többször is közel volt az Aranylabdához, ezt az egyéni díjat azonban végül nem tudta megnyerni.

Miután távozott a Barcelonából, Iniesta megfordult Japánban és az Egyesült Arab Emírségekben is. Az utóbbi hónapokban – már klub nélküli játékosként – több ajánlatot is kapott, ezek közül azonban az egyik sem győzte meg a világklasszis középpályást, aki így inkább a visszavonulás mellett döntött.

A hivatalos bejelentés – a játékos közösségi oldalaira feltöltött videó alapján – október 8-ára várható, amikor Iniesta egy barcelonai rendezvényen ismerteti terveit élete következő szakaszára. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik