Komoly csapás érte a Barcát, Ter Stegen idénye véget ért – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 22:32
Ter Stegen elvesztése komoly érvágás a Barcelonának (Fotó: Imago Images)
Nyolc hónapos kényszerpihenő vár a spanyol élvonalbeli FC Barcelona német válogatott kapusára, Marc-André Ter Stegenre – írja egybehangzóan a spanyol sportsajtó, így a Marca és a Mundo Deportivo is.

Mint ismert, a rutinos kapus a Villarreal ellen 5–1-re megnyert bajnoki mérkőzés első félidejének ráadásában sérült meg: Ter Stegen Nicolas Pepe lövését védte vetődve, utána viszont rosszul landolt, s könnyek között, hordágyon vitték le a pályáról.

A katalán klub ugyan még semmit nem közölt az egyébként remek formában védő kapusa állapotáról, de a már említett sajtóorgánumok információi szerint Ter Stegen jobb térdkalácsában szakadt el az ín – abban a térdében, amelyet 2020 augusztusában, majd 2021 májusában is megműtöttek. 

„Sajnos úgy gondolom, hogy Ter Stegen sérülése nagyon súlyos” – fogalmazott a mérkőzés után Hansi Flick, a Barcelona mestere. 

Amennyiben ezek az információk beigazolódnak, úgy Ter Stegenre legalább nyolc hónapos kihagyás vár, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi évadban már nem léphet pályára.

LA LIGA
6. FORDULÓ
Villarreal–Barcelona 1–5 (A. Pérez 38., ill. Lewandowski 20., 35., P. Torre 58., Raphinha 75., 83.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik