Ancelotti szerint hiba lenne Vinícius nyakába varrni a brazil válogatott vesszőfutását

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.13. 19:53
Carlo Ancelotti (Fotó: Getty Images)
Többek között Vinícius Júnior és a brazil válogatott helyzetéről is szót ejtett Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a csapata szombati bajnokiját megelőző sajtótájékoztatón.

„Valóban nincs csúcsformában, de ettől még fontos tagja a csapatnak. Nem sietünk a pályára küldésével, mert a csapat nélküle is megoldotta a gólszerzés kérdését. Számomra a legfrissebb probléma Vinícius formája, de vigyáznunk kell rá. Mindig odateszi magát, s csupán idő kérdése, mikor lendül formába. Nem lesz minden játékosom mindig száz százalékos állapotban. fogalmazott Carlo Ancelotti. – Nem akarok beleszólni az otthoni (brazíliai – a szerk.) gondjaiba, de innen nézve úgy tűnik, a brazil válogatott nem egyéni, hanem csapatszinten képtelen a legjobbját nyújtani.”

Mint ismert, a brazil labdarúgó-válogatott ritkán látott pocsék formában van a 2026-os világbajnokság selejtezőiben: a legutóbbi öt selejtezőjéből egyet nyert meg, a többit viszont elveszítette.

Az olasz edző elmondta: a klubnál a jelenlegi hullámvölgy dacára elégedettek Viníciusszal, a szélső ugyanis kulcsszerepet játszott többek között a Real Madrid legutóbbi két BL-győzelmében.

Carlo Ancelotti a szombati, Real Sociedad elleni mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy a három brazil válogatott támadó (Vinícius, Rodrygo, Endrick) pályára lépése az aktuális erőnléti állapotuktól függ, majd hozzátette, hogy a sérülésből visszatérő Bellinghamet és Tchouaménit korai lenne pályára küldeni San Sebastiánban – a két középpályás legkorábban a Stuttgart elleni BL-mérkőzésen juthat szóhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik