„Elkerülhető gólokat kaptunk” – Simeone az Atlético döntetlenje után

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.20. 10:17
Diego Simeone (Fotó: Imago Images)
Mint ismert, az Atlético Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Villarreal vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 1. fordulójában. A mérkőzés után a két vezetőedző, Marcelino és Diego Simeone értékelt.

„Nehéz mérkőzést játszottunk egy olyan ellenfél ellen, amelynek egyértelmű elképzelései voltak. Maga a meccs jól sikerült, néhány egyéni teljesítménynek még javulnia kell, de csapatként jól teljesítettünk. Ezzel együtt az ellenfél néhány akciójánál nem voltunk elég erősek, s emiatt két gólt is kaptunk” – mondta a Movistarnak adott meccs utáni interjúban Diego Simeone, az Atlético Madrid mestere. Az argentin tréner az új játékosok közül Le Normand-ról elégedetten nyilatkozott, míg Sörlothot elmondása szerint azért cserélte le, mert még nem tudott megfelelően részt venni csapata akcióiban. Simeone állítása szerint a klub jelenlegi „slágerigazolásának” számító Julián Álvarez lassan, fokozatosan tagozódik be a csapatba, idő kell neki a játékrendszerhez való alkalmazkodáshoz.

„Tipikus idénynyitó meccs volt, nehézségekkel küzdöttünk egy jó ellenféllel szemben. Elkerülhető gólokat kaptunk, s a csapatjáték nézhetett volna ki jobban is. (…) Ezzel együtt összességében pozitívan látom a dolgokat, mert idegenben játszottunk” – mondta Simeone a meccs utáni sajtótájékoztatón.


„Igazságos döntetlen született, de egy apró nüansz alapján bármelyik fél nyerhetett volna. (…) Kár, hogy nem mehettünk előnnyel a szünetre, ennek ellenére elégedett vagyok a játékosok munkájával. Összességében tetszett, amit láttam, ám valóban voltak olyan pillanatok, amikor jobban is védekezhettünk volna – persze ők is azt mondhatják majd, hogy a mi góljaink elkerülhetőek voltak. (…) Nem tudom, hogy odaérhetünk-e a legjobb négy közé az évad végén, de szívesen lennék jós, hogy megmondjam. Meccsről meccsre kell haladnunk, s négy fontos meccs vár ránk az átigazolási időszak végéig. A keretünk még nem végleges, mindazonáltal szeretnénk az elérhető 12 pontból a lehető legtöbbet megszerezni” – értékelt a meccs után a hazaiak trénere, Marcelino.

SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
Villarreal–Atlético Madrid 2–2 (Danjuma 18., Koke 37. – öngól, ill. M. Llorente 20., Sörloth 45+5.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik