A Barcelona szerződtette Dani Olmót – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.09. 16:15
Dani Olmo a Barcelonában folytatja (Fotó: fcbarcelona.com)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona szerződtette Dani Olmót.

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, a Barcelona szerződtette Dani Olmót. A katalán klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a játékos kontraktusa 2030. június 30-ig szól.

„Egy fiatal klub, egy fiatal játékos... Felnőttünk, megnyertük az első trófeáinkat és történelmet írtunk együtt. A két kupa és a Szuperkupa csak néhány a sok felejthetetlen pillanat közül, amelyek mindig velem maradnak. Köszönöm, RB Leipzig, örökre a szívemben maradsz”búcsúzott már délelőtt a Twitter-oldalán Dani Olmo.

Nem sokkal később videón is felvették, ahogy a futballista megérkezik Barcelonába.

Péntek kora délután a Barcelona hivatalosan is bejelentette az átigazolást. Dani Olmo hatéves szerződést írt alá, amely 2030. június 30-ig szól. A spanyol labdarúgó a 20-as számú mezt kapta, kivásárlási ára 500 millió euró. A Lipcse és a Barcelona nem közölte az átigazolási összeget, a Transfermarkt 55 millió eurós átigazolási díjról ír, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén további 7 millió euróval emelkedhet.

Dani Olmo a Barcelona akadémiájáról igazolt tíz évvel ezelőtt a Dinamo Zagrebhez. Hat horvátországi év után váltott; az RB Leipzig színeiben 148 tétmérkőzésen 29 gólt és 34 gólpasszt jegyzett.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik