Bellingham műtét miatt három hónapra kidőlhet

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 09:26
Jude Bellingham vállproblémái nem enyhülnek (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid angol válogatott játékosa, Jude Bellingham vállproblémákkal küzd. Ha panaszai nem enyhülnek, az Európa-bajnokság után műtétre kerülhet sor, aminek következtében a 20 éves játékos három hónapra kieshet.

„Minden alkalommal, amikor kimegyek a pályára, úgy érzem, áldott vagyok, hogy ezekkel a játékosokkal játszhatok egy csapatban. Ez megtiszteltetés” – idézi Jude Bellingham szavait a cadenaser.com. Az angol játékos a Real Madrdiban 42 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 23 góllal és 13 asszisztal segítette csapatát, mellyel bajnokságot, spanyol Szuperkupát és Bajnokok Ligáját nyert első évében.

A spanyol portál megjegyzi, hogy Bellinghamet ráadásul az idény végén már vállprobléma is háttráltatta, azonban a BL-döntő és az Európa-bajnokság miatt átvészelte ezt az időszakot. Ha a konzervatív kezelés nem válik be, akkor nagy valószínűséggel műteni fogják. Ez esetben a 20 éves angol középpályás lemaradna a Real Madrid nyári felkészüléséről és a spanyol La Liga kezdetéről. A cikk megjegyzi, hogy Bellingham nem hagyja ki az Eb-t vállproblémája miatt.

A Football Espana megemlíti, hogy Bellingham még 2023 novemberében szenvedett sérülést, azóta merevítőt visel a mérkőzéseken.

AZ ANGOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT 33 FŐS, BŐ EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley)
Védők: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guéhi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
Támadók: Jude Bellingham (Real Madrid – Spanyolország), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern München – Németország), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa), James Maddison (Tottenham)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

C-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
18.00, Stuttgart: Szlovénia–Dánia
21.00, Gelsenkirchen: Szerbia–Anglia
JÚNIUS 20., CSÜTÖRTÖK
15.00, München: Szlovénia–Szerbia
18.00, Frankfurt: Dánia–Anglia
JÚNIUS 25., KEDD
21.00, Köln: Anglia–Szlovénia
21.00, München: Dánia–Szerbia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik