Barcelona: ezért rúgta ki Laporta Xavit?

Vágólapra másolva!
2024.06.08. 22:35
Xavi és elnöke a búcsúzáskor (Fotó: AFP)
A Marca értesülései szerint Xavinak a csapat rossz erőnléte miatt kellett elhagynia az FC Barcelona kispadját.

A Marca értesülései szerint Xavinak azért kellett távoznia az FC Barcelona kispadjáról, mert a csapat sztárjátékosai és a klub elnöke is elégedetlen voltak a csapat erőnlétével. 

A spanyol lap úgy tudja, hogy az elnöknek panaszkodtak többen is a meghatározó játékosok közül, hogy nem megfelelő az erőnlétük, ezért is esett össze sokszor a csapat a hajrára.

„Itt a Barcelonában edzünk egy órát, aztán hazamegyünk” – idézi a Marca forrása az egyik játékost.

Nem meglepő, hogy ezen a területen alaposan átalakítja a klubot az új mester, a német Hans-Dieter Flick, aki többek között egy neves erőnléti edzőt is kap a csapatába.

„Flick teljesen megújítja majd az erőnléti edzéseket” – mondta Laporta, aki megerősítette egy új erőnléti szakember érkezését, aki megtervezi és felügyeli majd az edzéseket.

„Láttuk, hogy a hatvanadik perc körül visszaesett a csapat, és nem úgy játszottunk, mint előtte, lásd a két, Real Madrid elleni mérkőzésünket. Flicknek az a dolga, hogy nyerjen a csapat. Flick tapasztalt keretet vesz át,  fizikálisan fel kell készítenie őket a győzelemre, de úgy, hogy ne adjuk fel a stílusunkat. Ám jobban fel kell készülni erőnlétileg a kétérintéses játékunkra, és arra, hogy gyorsan visszaszerezzük a labdát”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik