A Real Madrid jövőre szerződtetné a Leverkusen ászát – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 11:52
A Real Madrid jövőre szerződtetné a Leverkusentől Florian Wirtzet (Fotó: Getty Images)
A Marca értesülései szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) és a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid már hónapok óta azon dolgozik, hogy 2025 nyarán megszerezze a német bajnok Bayer Leverkusen 21 éves ászát, Florian Wirtzet.

Florian Wirtz iránt rengetegen érdeklődnek, nem is csoda, hiszen a 21 éves német támadó középpályás a mögöttünk hagyott idényben 49 mérkőzésen 38 gólban vállalt szerepet (18 gól, 20 gólpassz), oroszlánrésze volt a Bayer Leverkusen bajnoki aranyérmében és Német Kupa-diadalában, nem véletlen, hogy a fogadóirodák a legesélyesebb Aranylabda-jelöltek között tartják számon. 

A fiatal kora ellenére már 18-szoros német válogatott Wirtz ugyan 2027-ig rendelkezik szerződéssel a gyógyszergyáriaknál, ám rengetegen akarják megszerezni őt. A Marca például úgy értesült, a 15-szörös BL-győztes Real Madrid már hónapokkal ezelőtt elkezdett dolgozni azon, hogy megszerezze Wirtzet, de ezt kapkodás és megállás nélkül teheti meg.

A lap megjegyzi: néhány menedzser és igazgató – akik már novemberben, amikor még csak tárgyaltak egymással, megmondták, hogy Kylian Mbappé elköteleződött a Real Madrid felé – erősítette meg, hogy a „királyiak” és a német játékos elkötelezettek egymás iránt.

A spanyol élcsapatnak azonban mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, ha szerződtetné Wirtzet, akit 150 millió euróra becsülnek. A Marca kitért arra is, hogy Xabi Alonso jövőjének nincs köze Wirtzéhez: azért, mert most napi szinten együtt dolgoznak, még nem döntenek közösen a jövőjükről, külön karrierutakat járnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik