La Liga: nem bírt egymással a Villarreal és az Osasuna; San Sebastiánban nyert az Atlético

Vágólapra másolva!
2024.05.25. 15:54
Sörlothnak hamar le kellett jönnie, nem tudott nyerni a Villarreal (Fotó: Getty Images)
A Villarreal 1–1-es döntetlent játszott az Osasuna otthonában, majd az Atlético Madrid a Real Sociedad vendégeként nyert a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) utolsó fordulójában, szombaton.

A gárdák szinte teljesen tét nélkül léphettek pályára, mert a Villarreal ugyan a tabella nyolcadik helyén állt a forduló kezdetén, ám egy győzelemmel sem tudta volna kiharcolni az európai kupaszereplés lehetőségét. Ebből adódóan igen lassan kezdődött a meccs, szinte alig láthattunk helyzeteket. A Villarreal szempontjából pedig kifejezetten fájdalmas volt a nyitány, a gólkirályi címre pályázó Alexander Sörlothot ugyanis 17 perc után le kellett vinni a pályáról. A 30. percben megszületett az első gól: Ante Budimir kapott pontos labdát a kapu előterében, és okosan a hálóba lőtt, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Az 57. percben szép akció végén José Luis Morales került nagy helyzetbe, amelyet ki tudott használni – a vége 1–1 lett.


A presztízsen kívül a Real Sociedad–Atlético Madrid csatának sem volt tétje – a forduló előtt már eldőlt, hogy míg a hazaiak a 6., addig a madridiak a negyedik helyen zárják a bajnoki évadot. A mérkőzést Diego Simeone csapata kezdte jobban, Llorente centerezését Samuel Lino vágta a kapuba. A kapott gól felrázta a baszk együttes, amely nagy lelkesedéssel támadott, de nem tudta begyötörni az egyenlítő találatot. Ez végül megbosszulta magát, mert egy ellentámadás végén – percekkel azután, hogy Saúl Níguez magkapta a második sárga lapját – Morata rúgatott gólt Reinildo Mandavával, beállítva a 2–0-ás végeredményt.


A kora esti programban rendezett két találkozónak sem volt már semmi tétje, ám a kettő közül Almeríában szórakoztató kilencven percet játszottak a csapatok – legalábbis hazai szempontból mindenképp. A már két biztos kieső összecsapásán az Almería 6–1-re kiütötte a teljesen szétesetten futballozó Cádizt, így elmozdult az utolsó helyről a tabellán és a 19. pozícióban fejezte be az idényt, míg a Cádiz a 18. helyen zárt.

Az ezzel egy időben rendezett találkozón az Athletic Bilbao Nico Williams találatával 1–0-ra győzött a Rayo Vallecano vendégeként, és 68 ponttal az ötödik helyen zárta az idényt. A Rayo Vallecano a 16. helyen fejezte be a bajnokságot.

SPANYOL LA LIGA
38. FORDULÓ
Osasuna–Villarreal 1–1 (Budimir 30., ill. J. L. Morales 57.)
Real Sociedad–Atlético Madrid  0–2 (Lino 9., Reinildo 90+3.)
Kiállítva: Saúl (Atlético, 90+1.)
Almería–Cádiz 6–1 (Melero 48., Arribas 51., 86., Zaldúa 57. – öngól, L. Suárez 67., 71., ill. Ocampo 30.)
Rayo Vallecano–Athletic Bilbao 0–1 (N. Williams 67.)
KÉSŐBB
21.00: Real Madrid–Real Betis (Tv: Spíler2)

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
14.00: Getafe–Mallorca (Tv: Spíler2)
16.15: Celta Vigo–Valencia (Tv: Spíler2)
16.15: Las Palmas–Alavés
21.00: Sevilla–Barcelona (Tv: Spíler2)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Girona–Granada 7–0 (E. García 30., Cihankov 33., 54., Dovbik 44., 75., 90. – az elsőt és a harmadikat 11-esből, Stuani 78.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik