Játékossors: nem vár többet a spanyolokra, Marokkót képviseli a Real Madrid karmestere – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 09:31
Brahim Díaz a marokkói válogatottat választotta (Fotó: Getty Images)
A marokkói labdarúgó-válogatottat választotta Brahim Díaz, a Real Madrid támadó középpályása – írja Marca.

A madridi sportnapilap információi szerint a 24 éves középpályás döntése végleges, így akár már a marokkóiak márciusi (Angola és Mauritánia elleni) felkészülési meccsein is pályára léphet Valid Regragi együttesében.

A málagai születésű, apai nagyanyja révén marokkói felmenőkkel is rendelkező Brahimnak a 2018-as oroszországi világbajnokság óta udvarolt a Királyi Marokkói Labdarúgó-szövetség (FRMF), de a játékos eddig nem fogadta el a felkérést, mert abban bízott, hogy előbb-utóbb bekerül a spanyol nemzeti együttesbe (Brahim eddig csak egy Litvánia elleni felkészülési meccsen szerepelt a spanyol válogatottban, így országot válthat – a szerk.).

A kiváló képességű középpályás azonban hiába szerepelt jól először az AC Milanban, majd az olaszországi kölcsönjátékából visszatérve a Real Madridban, sem Luis Enrique, sem pedig a katari vb-kudarc után (amely során pont Marokkó ejtette ki a spanyolokat) őt váltó Luis de la Fuente nem hívta be őt a spanyol nemzeti együttesbe.  A Marca szerint a jelenlegi spanyol szövetségi kapitány még egy telefonhívásra sem méltatta a játékost, így a spanyolok gyakorlatilag semmilyen jelét nem adták, hogy igényt tartanak Brahim játékára. A 24 éves labdarúgó mostanra unta meg a várakozást, és elfogadta a marokkói szövetség ajánlatát.

A Marca cikke továbbá megjegyzi, hogy a királyi gárda háza táján részrehajlónak tartják De la Fuentét, miután a szövetségi kapitány a Barca fiataljait (Ansu Fati, Pedri, Gavi, Yamal) részesítette előnyben  a Real Madridban játszó (Brahim), vagy a királyiak akadémiáján nevelkedő játékosokkal szemben. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik