La Liga: Xavi szitkozódott, majd a székét püfölte a Granada elleni döntetlen után

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 10:53
Xavi Hernández idegrendszerét alaposan megviselte a Granada elleni iksz (Fotó: Imago Images)
Nehezen emésztette meg Xavi Hernández, a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő FC Barcelona vezetőedzője, hogy csapata nem tudta legyőzni a kiesés elől menekülő Granadát.

Az idény végén távozó szakember belerúgott egy labdába, majd a tévés felvételek tanúsága szerint szitkozódni kezdett.

„Sz.rok a kib.szott anyámra, aki megszült” – dühöngött Xavi, majd mérgében a kispadhoz ment, s a székét kezdte ütlegelni.

 A 44 éves tréner a mérkőzést követő sajtótájékoztatón már higgadtabban nyilatkozott.

„Elhullajtottunk két pontot, s elszalasztottuk a lehetőséget, hogy faragjunk a hátrányunkból. A Granada intelligensen játszott, labdarúgói letámadtak minket, megnyerték a párharcaikat, noha az ő térfelükön mi is dominánsan játszottunk. Gratulálok a Granadának és Medinának (a Granada vezetőedzője – a szerk.), jó meccstervveé rukkoltak elő. Ha elhúztunk volna 2–0-ra, a meccs megváltozott volna, de olyan hibákat vétettünk, amelyek normális esetben megengedhetetlenek”értékelte a látottakat Xavi.

„Ha a meccs előtt valaki azt mondja nekem, hogy egy ponttal távozunk, a helyzetünk ismeretében aláírtam volna ezt a végkifejletet. – ezt már Alexander Medina, a Granada mestere mondta a meccs után. – A meccstervünk célja ezzel együtt a győzelem volt, s a játékunkat elnézve úgy gondolom, hogy akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. A folytatásban erre kell építenünk, mert nagyon fontos meccsek várnak ránk. Ez az a Granada, amit látni szeretnék, egy ilyen csapatnak igen is van esélye a bennmaradásra.”

SPANYOL LA LIGA
24. FORDULÓ
Barcelona–Granada 3–3 (Yamal 14., 81., Lewandowski 64., ill. R. Sánchez 43., Pellistri 61., Miguel 66.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik