La Liga: Magasságbeli gondjaink voltak – Carlo Ancelotti

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 09:45
Carlo Ancelotti (Fotó: Getty Images)
A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 23. fordulójának rangadóján az Atlético Madrid a hosszabbításban mentett pontot a városi rivális Real Madrid vendégeként. A hazaiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti a játékvezető ítéleteit nem firtatta, ellenben beismerte csapata egyik hiányosságát, míg Diego Simeona a derbi színvonaláról beszélt.

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone szerint nem volt annyira jó meccs, mint a korábbi madridi derbik. „Gyenge volt a játék mindkét csapattól. Jobbak voltak nálunk, de nem volt izgalmas meccs, mert mindenki óvatos volt, senki nem akart hibázni. Közel sem volt olyan pörgős, mint a másik három városi rangadó. Folyamatosan kerestük az egyenlítési lehetőséget, és ennek eredménye ez a döntetlen” idézi Simeone szavait az AS. 

A hazaiak mestere, Carlo Ancelotti szerint egyszer hibáztak, ami a győzelembe került. „Jól irányítottuk a mérkőzést, pechünkre az utolsó percben kaptunk gólt. Magasságbeli gondjaink voltak, de egyébként mindent jól csináltunk. Remekül játszunk, ez az, ami a legnagyobb önbizalmat adja nekem a jövőre nézve.” A listavezető trénere a tizenegyesgyanús helyzetről röviden értékelt: „A játékvezető így döntött, nem ismerem az okokat” 

A mérkőzés előtt jött a hír, hogy Vinícius nem lép pályára, mert a brazil a bemelegítés során kisebb sérülést szenvedett. Eleinte úgy volt, hogy Joselu kezd a helyén, végül Brahim Díaz futott ki a pályára, aki a Real Madrid vezető gólját szerezte. „Védekező felfogásban akartuk megkezdeni a mérkőzést, és erre Brahim Díaz volt a legalkalmasabb. Joselu később állt be és jól teljesített, mint mindig” – kommentálta az esetet Ancelotti.

A hazaiak gólját szerző Brahim Díaz megköszönte a szurkolók támogatását, valamint a lehetőséget, hogy kezdőként léphetett pályára. „Jól játszottam, örülök a gólomnak, de kicsit ideges vagyok a döntetlen miatt” – mondta a támadó, aki hozzátette, nagyon várja a szombati Girona elleni rangadót.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

SPANYOL LA LIGA
23. FORDULÓ
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID 1–1 (1–0)
Madrid, Bernabéu Stadion, 76 732 néző. Vezette: J. Sánchez
REAL MADRID: Lunyin – Lucas Vázquez, Carvajal, Nacho, F. Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga – Bellingham (Dani Ceballos, 88.) – Brahim Díaz (Joselu, 71.), Rodrygo (Modric, 76.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
ATLÉTICO: Oblak – Witsel, Szavics, Hermoso – M. Llorente, Saúl (Samu Lino, 61.), R. de Paul (P. Barrios, 61.), Koke (Á. Correa, 68.), R. Riquelme (N. Molina, a szünetben) – Griezmann, Álvaro Morata (Depay, 61.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Brahim Díaz (20.), ill. M. Llorente (90+3.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik