La Liga: tovább dagad a VAR-botrány, az el Clásicóról is előkerült egy hangfelvétel

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 18:09
Fc Barcelona V Real Madrid - La Liga Ea Sports
Araújo Tchouameni szorításában került a földre (Fotó: Getty Images)
Nem csitulnak a kedélyek Spanyolországban, olyannyira nem, hogy most már a tavaly október 28-án lejátszott Barcelona–Real Madrid (1–2) spanyol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésről is előbányásztak egy vitatott esetet.

Mint ismert, az immár napok óta tartó VAR-vita a múlt hét vasárnap pattant ki, amikor a Real Madrid néhány megkérdőjelezhető játékvezetői ítéletnek is köszönhetően győzte le 3–2-re az Almeríát. Portálunkon is megírtuk, hogy azóta nyilvánosságra kerültek a hangfelvételek, amelyek a játékvezető és a VAR-szoba közötti beszélgetést rögzítették, és úgy tűnik, ezzel elindult a lavina, csütörtökön ugyanis újabb hangfelvételeket bányásztak elő a spanyolok.

Még tavaly október 28-án rendezték az el Clásicót a spanyol bajnokságban, ahol a Real Madrid egygólos hátrányból fordítva végül 2–1-re legyőzte a Barcelonát. Ez a találkozó sem volt mentes a vitatott jelenetektől, az első félidő 45. percében például a katalánok hátvédje, Ronald Araújo került a földre az ötösnél, miután felugrás közben a Real Madrid középpályása, Aurélien Tchouaméni megragadta. Ekkor még Xavi csapata vezetett 1–0-ra, vagyis nagy jelentősége volt a döntésnek, hiszen a Barcelona kétgólos előnyt is szerezhetett volna. Ám a büntető elmaradt.

A bíró és a VAR-szoba közti beszélgetés mindeddig titok volt, nem is érdekelt sokakat, most azonban a Jijantes nevű Twitch-csatorna nyilvánosságra hozta a hangfelvételeket:

Jesús Gil Manzano (játékvezető): Ez semmi, semmi. Hozzáér felugrás közben, de semmi több. 


 

Guillermo Cuadra Fernández (VAR-szoba): Megnéztük. Természetesen ráteszi a kezét, a másik megpróbál hanyatt esni, de ez soha, soha nem tizenegyes.

A beszélgetésbe beszűrődött egy harmadik szereplő hangja is. A partjelző túlzottan nem merte felemelni a hangját, de szavaiból arra lehetett következni, hogy nála határeset volt a jelenet megítélése. A vitát Cuadra Fernández zárta le: „Igen, de csak ráteszi a kezét...”

A játékvezető ezután lefújta az első félidőt, a Barcelona ekkor még vezetett, ám a szünet után a Real Madrid fordított és 2–1-re megnyerte a találkozót. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik