Király-kupa: Depay gólja döntött, az Atlético legyőzte a Sevillát a negyeddöntőben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 23:07
Depay volt az Atlético hőse a Sevilla ellen (Fotó: Getty Images)
Az Atlético Madrid 1–0-ra legyőzte a Sevillát a labdarúgó spanyol Király-kupa negyeddöntőjében.

 

Az első félidőben az Atlético aktívabb volt a Sevillánál, a 26. percben pedig a vezetést is megszerezhette volna – Marcao szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, Jesús Gil Manzano büntetőt ítélt. Antoine Griezmann állt oda a tizenegyesponthoz, ám a lövés pillanatában megcsúszott, így a labda jóval a léc fölött hagyta el a játékteret. A szünet előtt még Álvaro Morata veszélyeztetett fejjel, de kevéssel a kapu fölé bólintott. 

A fordulás úgy nézett ki, hogy Griezmann jóváteszi a kihagyott büntetőt, a 68. percben szép kapáslövésből zörgette meg a hálót – a jelenet szépséghibája, hogy a partjelző felemelte a zászlót, lesről született a találat. 

Talán a Sevilla már elhitte, hogy kihúzhatja a meccset kapott gól nélkül, a 79. percben viszont csak előnybe került a fővárosi együttes – Ángel Correa remek cselt mutatott be a tizenhatos jobb szélén, és passza után Memphis Depay lőtt az üres kapuba. 

Nem maradt el a dráma a ráadásban, a 96. percben a Sevillának is megítélt egy tizenegyest a bíró, ám a VAR közbeszólt – Manzano az eset visszanézése során úgy látta, hogy Marcos Llorente becsúszása szabályos volt, így a büntető elmaradt, az Atlético pedig bejutott a legjobb négy közé. 

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Atlético Madrid–Sevilla 1–0 (Depay 79.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik