Király-kupa: IV. ligás csapat verte ki az Almeríát, továbbjutott a Real Sociedad

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 21:25
null
Nagy skalpot gyűjtött be a Barbastro (Fotó: udalmeriasad.com)
A spanyol negyedosztályban érdekelt Barbastro okozta a labdarúgó Király-kupa legjobb 32 közé jutásért zajló fordulójának eddigi legnagyobb meglepetését a szerdai játéknap kora délutáni meccsein, miután hazai pályán legyőzte az élvonalbeli Almeríát. A többi, délutáni idősávban érdekelt első osztályú együttes nem hibázott, sikerrel vette mérkőzéseit.

Az élvonalbeli bajnokságban nyeretlen Almería a kupában építhette volna fel önbizalmát, de az aragóniai kiscsapat Franc Carbonell első félidőben szerzet góljával – általános meglepetésre – megnyerte a találkozót, és bejutott a sorozat legjobb 32 csapata közé.

Alaposan megszenvedett az Andratx otthonában a Real Sociedad, de André Silva találata elég volt a továbbjutáshoz, mivel a hazaiak nem tudták gólra váltani lehetőségeiket.

Az Alavés Xeber Alkain góljával nyert a Terrassa vendégeként, míg a Rayo Vallecanót a két veterán, Radamel Falcao és Raúl de Tomás vezette győzelemre a Yeclano otthonában.



Nem sok hiányzott a Villanovensének, hogy kiejtse a legmagasabb osztály egyik élcsapatának számító Betist, miután Isra Cano szép szóló végén bevette Rui Silva kapuját. A sevillai zöld-fehérek későn ébredtek, de ez is elégnek bizonyult az üdvösséghez. A 89. percben Abde Ezzalzuli, majd a ráadás harmadik percében Borja Iglesias volt eredményes – nehezen, de hozni tudta a kötelezőt Manuel Pellegrini együttese.

Nem okozott ellenben gondot a Mallorcának a Valle de Egües: Dani Rodríguez még a szünet előtt megszerezte a vezetést a Baleár-szigeteki együttesnek, majd a második félidőben Javi Llabrés duplázott, így könnyedén kipipálta idei első kupameccsét a Javier Aguirre vezette alakulat.

A Sevilla fél gőzzel hozta a kötelezőt az ötödosztályú Atlético Astorga otthonában. Diego Alonso együttese Sergio Ramos tizenegyesével szerezte meg a vezetést, majd a második játékrészben Federico Gattoni eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Az első félidő végén egy gyors gólváltást láthattunk a Tudelano–Las Palmas összecsapáson, majd „megfagyott” az eredményjelző – egészen a 124. percig, amikor Munir El-Haddadi összetörte a navarrai szíveket, s továbblőtte a Kanári-szigeteki gárdát.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT (AZ ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI)
Barbastro (IV.)–Almería 1–0
Yeclano (IV.)–Rayo Vallecano 0–2
Andratx (IV.)–Real Sociedad 0–1
Terrassa (IV.)–Alavés 0–1
Valle Euges (IV.)–Mallorca 0–3
Villanovense (IV.)–Real Betis 1–2
Atlético Astorga (V.)–Sevilla 0–2
Tudelano (IV.)–Las Palmas 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik