La Liga: több alapember is maródi a Barcánál az el Clásico előtt

Vágólapra másolva!
2023.10.27. 09:31
null
Foghíjas kerettel készül a Real elleni rangadóra a Barca (Fotó: Getty Images)
Az éllovas Real Madrid egypontos előnnyel érkezik a címvédő Barcelonához a spanyol labdarúgó-bajnokság szombati csúcsrangadóján.

Az el Clásico előtt a hazaiaknál sok a sérült, így Xavi kénytelen volt nem kevesebb mint nyolc akadémistát behívni a keretbe. Robert Lewandowski, Frenkie de Jong és Raphinha csak a héten kezdte újra az edzéseket, s rajtuk kívül a védő Jules Koundé, valamint a középpályás Pedri és Sergio Roberto sem léphet pályára.

„Nem fogunk senkinél sem kockázatot vállalni” – jelentette ki Xavi, utalva azokra a találgatásokra, hogy a lengyel csatársztár esetleg szerepet kap a Real ellen.

„Ez egy olyan meccs, amelyen százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk” – tette hozzá a katalánok vezetőedzője.

A Realnál nincsenek hasonló problémái Carlo Ancelottinak, aki már korábban elmondta, tudja, kik fognak játszani az el Clásicón. Jude Bellinghamet, a Real új csillagát a Braga ellen le kellett cserélni, de az olasz tréner szerint a barcelonai meccsen ott lesz a kezdőcsapatban. Az angol támadó eddigi 12 meccsén 11 gólt szerzett.

A madridiaknál egyedül az okoz némi nyugtalanságot, hogy kiszivárgott hírek szerint Florentino Pérez klubelnök meg akar válni David Alabától gyenge teljesítménye és sérülékenysége miatt. A 31 éves osztrák védő a Braga elleni Bajnokok Ligája-meccsen is csak a kispadon kapott helyet.

A szombaton 16.15 órakor kezdődő spanyol csúcsrangadót először rendezik a barcelonai Olimpiai Stadionban, a Montjuicon a Camp Nou átépítése miatt, így 49 472 néző láthatja majd a helyszínen a találkozót.

A bajnokikat tekintve a 187. el Clásico következik, a Realnak eddig 77, a Barcelonának 74 győzelme van. Legutóbb, márciusban a Barca 2–1-re nyert otthon.

SPANYOL LA LIGA
11. FORDULÓ
Október 28., szombat
16.15: FC Barcelona–Real Madrid (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik