La Liga: török tehetséget happolt el a Barcelona elől a Real Madrid – sajtóhír

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 20:28
null
Arda Güler lehet Juni Calafat legújabb fogása (Fotó: Getty Images)
A Real Madridot választotta a Fenerbahce török tehetsége, Arda Güler – derül ki a The Athletic beszámolójából. Szalai Attila csapattársa iránt több topklub is érdeklődött, ezek közül a Barcelona volt a legélénkebb, de a 18 éves középpályás végül elutasította a katalánokat.

Annak ellenére, hogy a Barcelona a múlt héten már megpróbálta lezárni a 18 éves Arda Güler szerződtetését, a török tehetséget a Real Madrid szerezte meg.

„Nagyon fiatal török játékos, akit már régóta figyelemmel követünk. Minden európai topklub őt akarja, mi már tárgyalunk a Fenerbahcéval” – nyilatkozta korábban Joan Laporta, a Barcelona elnöke. Sokáig úgy nézett ki, hogy a katalánok meg is szerzik Szalai Attila csapattársát, a játékos azonban máshogy döntött. Güler a Real Madridot választotta, miután a spanyol fővárosi klub a kivásárlási árán felül további bónuszokat ajánlott a Fenernek.

A két klub szerdán meg is egyezett egymással, a madridiak kifizetik a 20 millió eurós kivásárlási árat, ezenkívül további 10 milliós bónuszt kap a játékos és a klub, valamint a török csapat húszszázalékos részesedést kap Güler későbbi értékesítéséből.

„Arda Güler távozik, mivel távozni szeretne. Megadtuk neki a feltételeket, maradhatott volna, de ő a távozás mellett döntött” – mondta Ali Koc, a Fenerbahce elnöke.

Az AS információi szerint Juni Calafat, a Real Madrid vezető játékmegfigyelője volt a kulcs Güler megszerzésében, mivel azok után is meg tudta győzni a török fiatalt, hogy korábban a Barcelona képviseletében Deco személyesen látogatta meg Isztambulban.

Már csak a papírmunka van hátra az igazolás véglegesítéséből a Marca szerint, Güler pedig csütörtökön utazik Madridba, hogy aláírja a szerződését.

A középpályás az ötödik nyári érkező a habfehéreknél, akik korábban Jude Bellinghammel, Fran Garcíával, Joseluval és Brahim Díazzal erősítettek. A klubnál ugyan korábban azt gondolták, hogy Güler a Castillával készül a következő idényre, de jelen állás szerint a felnőttkerettel együtt utazik majd az Egyesült Államokba az előszezonban.

RÖVID VÁLOGATÁS ARDA GÜLER LEGJOBB PILLANATAIBÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik