La Liga: Isco majdnem összeverekedett a Sevilla sportigazgatójával

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.18. 10:57
null
Isco elárulta, miért távozott Sevillából (Fotó: Getty Images)
Hosszú, közel egyórás interjút adott a Marcának a Real Madriddal a Bajnokok Ligáját ötször megnyerő Isco, aki még tavaly december végén távozott a Sevillától, s most az is kiderült, hogy miért szakított az andalúz klubbal.

 

A 31 éves labdarúgó ritkán ad interjút, elmondása szerint ugyanis az elmúlt időszakban a médiában megjelentek sokszor megbántották őt és a családját, ám most úgy érezte, ki kell beszélnie magából, ezért közel egyórás beszélgetésben fejtette ki többek között azt, hogy miért kellett távoznia Sevillából. A beszélgetést két részben közli a Marca.

Isco minden hétköznap egyénileg készül, hogy új csapatot találjon magának, mert már nagyon hiányzik neki a labda, s bár elmondása szerint vannak ajánlatai, nem szeretne rossz lépést tenni a karrierjében.

„A pályafutásom azon pontján vagyok, hogy mindent megnyertem, így most már csak élveznem kell a futballt. Persze ha több trófeát nyerek, az jobb. Fiatal vagyok és sok éve játszom magas szinten, de most rajtam a sor, hogy ezt be is bizonyítsam” – mondta Isco, hangsúlyozva, nem a fizetés számára az elsődleges, épp ezért nem fogadta el a Katarból és Szaúd-Arábiából érkező ajánlatokat.

A középpályás felelevenítette, hogy miután lejárt a szerződése a Real Madriddal, Julen Lopetegui lett a Sevilla edzője, aki felhívta őt, ezért döntött az andalúzok mellett, noha Olaszországból is érdeklődtek iránta.

Lopetegui távozása után Jorge Sampaoli érkezésével és a téli átigazolási időszak közeledtével Isco azonban egyre több furcsa dolgot tapasztalt a klubon belül. Felhívták például a képviselőit, hogy a távozási lehetőségeit megtalálják, de ezt úgy tették, hogy a labdarúgóval nem is beszéltek semmit. Miután Isco ezt megtudta, beszélt Monchival, a Sevilla sportigazgatójával.

„Azt mondtam neki: »Nem tudom, mi történik, nem tudom, szeretsz-e vagy sem. Legyél őszinte hozzám és oldjuk meg ezt probléma nélkül. Állok a rendelkezésedre.« Nem tudom, milyen gazdasági gondok vannak Sevillában, de a beszélgetés után minden rosszul sült el. Csak tudni akartam a klub szándékait és azt mondta, hogy ha talál csapatot, akkor távozom. A beszélgetés után viszont Monchi azt kezdte mondani, hogy én akarok elmenni, ám ez nem volt igaz. Mindennap hívogatott engem és az ügyvédemet is, hogy írjuk alá a felmondást, ezért újra beszéltem vele és azt mondtam neki: »Nézd, Monchi, nem vagy őszinte sem velem, sem azokkal az emberekkel, akiknek elmondasz dolgokat. Maradni akarok, te mégis folyton azt mondod, hogy menni akarok.« Aztán volt egy kis konfliktus…” – fogalmazott Isco.

„Erős, amit most mondani fogok. Elmondtam neki, hogy ő a legálságosabb ember, akivel valaha találkoztam a futball világában, erre megtámadott. Odajött hozzám, megragadta a nyakamat, majd szét kellett választani minket. Ezek után semmilyen körülmények között nem akartam maradni. Sajnáltam, mert jó volt a kapcsolatom a társakkal és a szurkolók is csodálatosan bántak velem, de nem tudom jól érezni magam egy olyan klubnál, ahol megtámad egy sportvezető és senki nem kér bocsánatot. Nem az agresszió miatt, hanem a sok hazugság miatt, amit kiszivárogtatott” – fejtette ki Isco, akinek télen, az átigazolási időszak utolsó napján volt lehetősége a német élvonalbeli Union Berlinhez igazolni, azonban elmondása szerint a klubvezetőség 15 perc alatt megváltoztatta a szerződésében szereplő dolgok felét. Schäfer András csapata 1+1 éves szerződést ajánlott neki, el is utazott a német fővárosba, s már az orvosi vizsgálatok időpontját is kitűzték, amikor Isco megtudta, hogy nem tudták őt regisztrálni az Európa-liga tavaszi szezonjára, majd a megállapodás aláírása közben vette észre, hogy kevesebb fizetés szerepel benne, mint amiről megegyeztek.

Az Iscóval készült interjú második felét szerdán közli a Marca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik