Játékossors: visszavonult az Arsenal, a Barcelona és a Chelsea egykori klasszisa

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 19:01
null
Bejelentette a visszavonulását Cesc Fabregas (Fotó: Getty Images)
Instagram-oldalán jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással a kétszeres Európa-bajnok, világbajnok spanyol középpályás, a pályafutása során az FC Barcelonát, az Arsenalt és a Chelsea-t is erősítő Cesc Fabregas, aki legutóbb az olasz másodosztályú Como játékosa volt.



Cesc Fabregas pályafutása során 17 trófeát nyert, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok, 2010-ben pedig világbajnok lett a spanyol válogatottal, de klubszinten is maradandót alkotott, hiszen kétszeres angol és egyszeres spanyol bajnoknak, Európa-liga-győztesnek és európai Szuperkupa-győztesnek is mondhatja magát.

Fabregas a Barcelona akadémiájáról került az Arsenalhoz, melynek felnőttcsapatában már 17 évesen bemutatkozott, s összesen 303 alkalommal húzta magára az „ágyúsok” mezét. Ezalatt 57 gólig és 95 gólpasszig jutott, míg a londoni „kékeknél”, a Chelsea-nél 198 mérkőzésen 22 gólt és 58 gólpasszt szerzett. A két angol klub között Fabregas nevelőegyesületét, az FC Barcelonát erősítette és 151 meccsen 42-szer volt eredményes 50 előkészítés mellett.

A spanyol klasszis a Chelsea-től való távozása után három évig volt a francia élvonalbeli AS Monaco játékosa, a 2022–2023-as idényt pedig az olasz másodosztályú Comónál töltötte.

„Nagy szomorúsággal tudatom, hogy eljött az ideje, hogy szögre akasszam a stoplisom. A Barcelonánál töltött első napomtól kezdve, az Arsenalnál, újra a Barcánál, a Chelsea-nél, a Monacónál és a Comónál töltött napjaim mindegyikét kincsként őrzöm. Magasba emelhettem a világbajnoki és Európa-bajnoki trófeát, továbbá mindent megnyertem Angliában és Spanyolországban és közel mindent az európai sorozatokban. Ez egy olyan utazás volt, amelyet sosem felejtek” – írta Instagram-oldalán Cesc Fabregas.

„Már az út során szerzett nagyszerű emlékek és barátok miatt megérte. Három nyelvet is megtanultam, együtt érzőbbé és bölcsebbé váltam. Olyan élményeket éltem át, amelyekről nem gondoltam volna, hogy akár egymillió év múlva is a közelükbe jutok” – tette hozzá a spanyol középpályás, aki már elkezdett a Como B- és Primavera- (U19) csapatánál is edzősködni.

„Húsz hihetetlen, áldozatokkal, elhivatottsággal és örömmel teli év után itt az idő, hogy köszönetet és búcsút mondjak ennek a gyönyörű játéknak. Minden percét imádtam” – zárta sorait Fabregas.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik