Barcelona: Jobb csapatunk van, mint a Real Madridnak – Laporta

Vágólapra másolva!
2023.07.12. 11:15
null
Joan Laporta szerint jó, hogy nem keveredtek licitháborúba Arda Gülerért (Fotó: Getty Images)
A katalán Sportnak adott interjút Joan Laporta, a Barcelona elnöke. A mögöttünk hagyott idény spanyol bajnokának első embere a Real Madridról, az új igazolásokról és Arda Güler szerződtetésének elvetéséről is beszélt.

 

„Jobb csapatunk van, mint a Madridnak, és kicsivel egyénileg is jobbak vagyunk, mint a riválisaink. Pártoló tagként és szurkolóként is nagyon elégedett vagyok azzal a csapattal, amelyet építünk” – nyilatkozta a katalán Sportnak Joan Laporta, a Barcelona elnöke.

A sportvezető az interjúban elmondta, csapatot építenek és nem egyéniségeket szerződtetnek, valamint Ilkay Gündogant és Inigo Martínezt, a klub új igazolásait méltatta.

A Real Madrid korábban a katalán klubot megelőzve csapott le a Fenerbahce 18 éves tehetségére, Arda Gülerre. Laporta az igazolás kapcsán elárulta, már megállapodtak a török középpályással és készek voltak 17 és fél millió eurót fizetni Szalai Attila klubjának, azonban amikor a Real Madrid is beszállt, úgy döntöttek, elvetik az igazolást. „Versenyezhettünk volna Gülerért, de úgy döntöttünk, hogy kiszállunk, mert van egy vonal, amit nem lépünk át. Jött a Real Madrid és sokkal többet ígért, nekünk pedig nem szabad licitháborúba keverednünk” – fogalmazott az elnök.

Már a Barcelona is megkezdte a felkészülést a következő idényre, de a katalánoknak az első meccsükre még várniuk kell, július végén indulnak az Egyesült Államokba, ahol a Juventus ellen lépnek pályára először.

A BARCELONA FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Július 23.,
San Jose: Barcelona–Juventus
Július 27., Los Angeles: Arsenal–Barcelona
Július 29., Dallas: Barcelona–Real Madrid
Augusztus 2., Las Vegas: Milan–Barcelona

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik