La Liga: Athletic Bilbao–Real Madrid a nyitó fordulóban – kész az új évad sorsolása!

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 16:20
null
A La Liga előttünk álló idényében a címvédő Barca mellett várhatóan a két madridi csapat, a Real és az Atlético fog harcba szállni a bajnoki címért (Fotó: Getty Images)
Csütörtökön hozták nyilvánosságra a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2023–2024-es idényének sorsolását. A címvédő Barcelona a Getafe otthonában vág neki az új évadnak, míg a Real Madrid az Athletic Bilbao vendégeként kezdi meg bajnoki szereplését. 

Az Atlético Madrid az újonc Granadát fogadja, míg a forduló második számú rangadója – a baszkföldi meccs mellett – a Sevilla–Valencia összecsapás lesz, de érdekesnek tűnik a Villarreal–Betis párosítás is.

 


Megvan az el Clásico, avagy a Barcelona és a Real Madrid szuperrangadójának két időpontja is. A spanyol labdarúgás két gigásza először október 29-én feszül egymásnak Barcelonában, a visszavágót pedig 2024. április 21-én rendezik a Santiago Bernabéuban.

 


A Real és az Atlético ütközetét hozó madridi derbi első felvonására szeptember 24-én kerül sor a Metropolitanóban, míg a visszavágóra 2024. február 4-én a királyi gárda otthonában.

 


Az elmúlt években egy új rivalizálássá váló Barcelona–Atlético Madrid párosítás dátumai is ismertek. A felek először december harmadikán csapnak össze a katalán fővárosban, míg a madridi visszavágó 2024. március 17-én lesz.

 


A mindig parázs sevillai derbi, avagy a Sevilla FC és a Real Betis küzdelme első felvonásának a Ramón Sánchez Pizjuán Stadion ad otthont november 12-én, míg a visszavágót 2024. április 28-án rendezik a Benito Villamarínban.

 


Az el Derbi Vasco, vagyis a baszk csapatok párharca első felvonásának San Sebastián ad otthont október elsején, a bilbaói visszavágót 2024. január 13-án játsszák.

Végül, de nem utolsósorban az utolsó forduló is tartogat kiélezett összecsapásokat. A jövő május utolsó hétvégéjére beütemezett záróetapban a Barcelona Sevillába látogat, a Real Madrid a Betist fogadja, míg az Atlético Madrid a Real Sociedad vendégeként zárja a 2023–2024-es idényt.

 


 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik